Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeytinoğlu, Bakan Kacır’dan yeni demiryolu istedi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan önemli isteklerden bulundu. Bunlardan en dikkat çekici olanı 3-4 adet yeni demiryolu aksı ve vize serbestliği konuları oldu. İşte detaylar…

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı

Kocaeli Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısı, Kocaeli Sanayi Odası’nda bulunan toplantı salonunda basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Meclise konuk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra Vali Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Şahin Talus, il müdürleri ve meclis üyeleri katıldı.

ANADOLU’DAKİ SANAYİLİŞME ARTACAK

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; Kocaeli’de faaliyet gösterecek, istihdam yaratacak yeni sanayi bölgeleri olduğunu bakanlıktan destek istediklerini söyledi. Son günlerde ulusal basında da sık sık yer alan Marmara’daki sanayinin taşınması ve düşük katma değerli sektörlerin dışarı çıkarılması ile ilgili planı da aktaran Zeytinoğlu, “Anadolu’ya taşınan işletmelerin İstanbul ve Avrupa’ya hızlı demiryolu yük taşımacılığı ile bağlanması önemli. Bunun için en az 3-4 adet demiryolu aksının oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Böylece Anadolu’daki sanayileşme de hız kazanacaktır.” Diyerek, Kocaeli’ye en az 3-4 tane daha demiryolu aksının oluşturulması gerektiğini söyledi.

VİZE KONUSU

Türkiye’nin vize serbestliği sürecinde 6 kriter kaldığını belirten Zeytinoğlu, “Terörle mücadele yasasının revizyonu, yolsuzlukla mücadele strateji, kişisel verilerin korunması yasasının güncellenmesi, Europol ile operasyonel işbirliği anlaşması, Türkiye-AB geri kabul anlaşmasının uygulanması, AB ülkeleri ile adli konularda işbirliği. Türkiye 2016 sonrasında bu konuda kriterleri tamamlayamadı. Süreç içinde AB’nin vize uygulamaları da daha sertleşti. 2022 yılında tüm Schengen alanında red oranı ortalaması yüzde 17,9 iken bu oran 2023 yılında yüzde 50’lere ulaştı. Ayrıca son dönemde normal vize randevusu alınamadığı veya çok uzak tarihli randevu verilmesinden dolayı aracı kurumlar, vatandaşları VIP vize uygulamasına yönlendiriyor” dedi.  

VİZE BAŞVURULARI İÇİN ÇOK YÜKSEK RAKAMLARI TALEP EDİYORLAR

Zeytinoğlu, “Normalde vize başvuru ücreti 80 Euro olmasına rağmen “VIP müracaat” sistemi üzerinden vize başvuruları için 300 Euro’dan başlayan ve çok daha yüksek seviyelere çıkan rakamlar talep ediyorlar. Bu da ciddi maliyet artışına yol açıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın AB üyeliğini hedef olarak koyduğu bu dönemde Türkiye Vize serbestliği sürecindeki 6 kriterin de bir an önce tamamlanması için somut adımların atılması ve vize sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz” dedi.