Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM toplanmaya hazırlanıyor: Şimşek’in planları sızdı!

Türkiye’de yerel seçimler için ara verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi Ramazan Bayramı’nın ardından yoğun bir ekonomik gündemle toplanmaya hazırlanırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bayram sonrasında uygulamaya koyacağı planlar sızdı. 

Türkiye'de yerel seçimler için

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler bir süredir çalışmalarına ara veren TBMM’de mesai bayram sonrası başlıyor. Yoğun bir ekonomik gündemle toplanacak olan TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bayram sonrasında uygulamaya koyacağı planlar sızdı.

Yerel seçimlerde alınan olumsuz sonuçlar sonrasında ekonomik tabloyu iyileştirmek için adımlar atmak isteyen hükümet, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmenin adımlarını atmaya hazırlanıyor. Bakan Şimşek de bu çerçevede çizdiği yol haritasına göre, meclise beş düzenlemeyi sunmayı planlıyor.

MAAŞLARA ZAM DURUMU

Yüksek enflasyon karşısında maaşların erimesinden dolayı yapılan zamların bir anlam ifade etmeyeceği ifade edilirken; Mehmet Şimşek’in gündeminde dört madde bulunuyor. Şimşek’in planları arasında Temmuz ayında emekli, memur ve asgari ücretteki fiyatların yeniden belirlenmesiyle birlikte sıkı para politikaları ve uyumlu maliye politikaları sonucunda enflasyonu kontrol altına almak var.

TASARRUF VE KAMU HARCAMALARI

Sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklenmesi adına ihracatı teşvik etmek için mekanizmaların güçlendirilmesi ve Türkiye’nin pazar payının genişletilmesi  hedeflenirken, kamu harcamalarının kontrol altına alınması ve tasarrufun ön planda tutulması ise bu çabaların arasında yer alacak.

KİRA VERGİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyon, maaş ve sürdürülebilir ekonominin dışında kira vergilerinde de adım atması bekleniyor. Şimşek’in kira vergisi ödemeyen kişilerin tespit edilmesi ve kaybın telafi edilmesi adına gereken çalışmalara ise hız verilecek.

TBMM’YE GELECEK OLAN DÜZENLEMELER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in öncülüğünde TBMM gündemine gelecek düzenlemeler arasında kripto para borsası ilk konuşulacak konular arasında yer alırken, daha sonra ise enerji ve  turist rehberliği alanlarında iki yasa teklifi, vergi istisnaları ve indirim oranları, yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılması yer alıyor.