Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nuri Alço hastaneye kaldırıldı!

Türk sinemasının efsane isimlerinden olan Nuri Alço hastaneye kaldırıldı. 

Türk sinemasının efsane isimlerinden

Türk sinemasının efsane isimleri arasında bulunan Nuri Alço’dan üzün haber geldi. Eskişehir’de bulunan evinden fenalaşması neticesinde hastaneye kaldırıldı. Ünlü oyuncunun beynine pıhtı attığı ve yoğun bakıma alındığı öğrenilirken, Alço’nun Eskişehir Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

NURİ ALÇO KİMDİR?

Baba tarafı Pomak asıllı Bulgaristan göçmeni olan, dedesi Kırkpınar pehlivanı Kel Aliço olan kişi, hayatına çeşitli alanlarda dokundurarak renkli bir kariyer geçirmiştir. Askerlik sonrasında Eskişehir’deki Altay Spor Kulübü ve Ordu Millî Takımı’nda voleybol oynayarak sporculuk kariyerine başlamıştır. Daha sonra bankacılık ve Pfizer ilaç şirketinde ilaç mümessilliği gibi farklı sektörlerde de deneyim kazanmıştır.

26 yaşında çevresinin yönlendirmesiyle Günaydın ve Saklambaç gazetelerinde mankenlik yapmaya başlamıştır. 1974 yılında Okan Uysaler’in teklifiyle Yeşilçam’a adım atan bu kişi, daha sonra Türker İnanoğlu’nun tavsiyesiyle “Yakışıklı Kötü Adam” rollerine geçmiştir. Sinema dünyasında genellikle tecavüzcü ve kötü adam rollerini başarıyla canlandırmıştır. Ahu Tuğba ile birlikte bazı filmlerde rol alarak 80’li yılların erotik simgelerinden biri haline gelmiştir.

Bunların yanı sıra, Benzemez Kimse Sana programının ikinci sezonunda yarışarak televizyon dünyasında da kendine yer bulmuştur. Günümüzde hala sinema kariyerine devam eden bu kişi, geçmişten bugüne pek çok projede yer alarak izleyicilerle buluşmaya devam etmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 67 yaşındaki ünlü şovmen,
Sıradaki Haber Mehmet Ali Erbil’in genç sevgilisi Gülseren Ceylan’dan şaşırtıcı itiraf: Mehmet Ali çocuk istiyor