Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Bizim gökyüzümüz ve komşularımızın gökyüzü aynı güvenliği hak ediyor”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) liderlerine gönderme yaparak, “İsrail ve diğer bölge ülkelerinin semalarında olduğu gibi, Avrupa’yı balistik füzelerden ve “Şahed”lerden, seyir füzelerinden ve bombalardan korumamız gerektiğine inanıyoruz. Bizim gökyüzümüz ve komşularımızın gökyüzü aynı güvenliği hak ediyor” şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) liderlerine İsrail’e verilen hava savunma desteğinin ülkesi için bir aciliyet olduğu mesajını verdi. Zelenskiy, Brüksel’de düzenlenen AB zirvesinin Ukrayna bölümüne video konferans yöntemiyle bağlandı.

UKRAYNA AÇIKLAMASI

Rusya’nın dün Çernigiv’e düzenlediği füze saldırısında 14 kişinin öldüğünü anımsatan Zelenskiy, şunları kaydetti: “Biz Ukrayna’da ne yazık ki birkaç gün önce Orta Doğu’da gördüğümüz savunma düzeyine sahip değiliz. Müttefiklerin ortak gücü sayesinde İsrail’e yönelen neredeyse tüm füzeleri ve insansız hava araçlarını düşürmeyi başardılar. İsrail ve diğer bölge ülkelerinin semalarında olduğu gibi, Avrupa’yı balistik füzelerden ve “Şahed”lerden, seyir füzelerinden ve bombalardan korumamız gerektiğine inanıyoruz. Bizim gökyüzümüz ve komşularımızın gökyüzü aynı güvenliği hak ediyor.”