Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit meclisi çok ılımlı! “Böyle meclise can kurban”

İzmit Belediyesi yeni dönem meclis toplantısında grup başkan vekilleri ilk konuşmalarını yaptı. AK Parti Grup Başkan Vekili Aykurt Bozkurt’un yapıcı konuşması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Böyle meclise can kurban” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediyesi yeni dönem

31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı zafer sonrası geçtiğimiz Pazartesi günü mazbatasını alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün yeni dönemin ilk meclisini topladı. İzmit Belediyesi Meclis toplantısına Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kazandı. Geçtiğimiz dönem meclis çoğunluğunu elinde bulundurmayan Başkan Hürriyet, yeni dönemde meclis çoğunluğunun CHP’de olduğu ilk toplantıyı yönetti. İzleyicilerinin ve CHP grubunun alkışları ile meclis salonuna giriş yapan Hürriyet, tüm meclis üyeleri ile el sıkıştı.

“DİRENMEYECEĞİZ”

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Aykurt Bozkurt mecliste oldukça yapıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Bozkurt konuşmasında, “İknici dönem yine geldim 20219 yılında başkanıma en çok yardımcı olan kişi Şanbaz Yıldızdır. O benim canım ve ciğerimdi. Başta Mustafa Kemal Atatürk, Şanbaz Yldız ve büyükleimiz için fatiha okuyalım. Halkın faydasına olan şeylerde muhalefet etmeyeceğiz. Her zaman size yardımcı olacağız. 400 bin İzmitliye hizmet edebilirsek ne mutlu bize. Grup başkan vekilliğim çok yeni. Ben 2019 sonrası İzmit Belediyesi Web sayfasını kontrol ettim. 8 komisyonumuz varmış. Komisyon sayımız artmış. 5 olan komisyon üyesi sayısı 3’e düşmüş. Başka komisyonlara bağlı olan birimler ayrı komisyonlar olmuş. Takdir başkanımızındır. 3 diyorsa 3’tür. Direnmeyeceğiz. Merak ettik sadece. Takdir sizindir. Eğer huzur hakkından dolayısısa Bizler huzur haklarımızı bağışlayabiliriz. İyi çalışmalar” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE MECLİSE CAN KURBAN”

Bozkurt’un yapıcı konuşmasına “böyle meclise can kurban” şeklinde cevap veren Hürriyet, “Yapıcılığınız ve nezaketiniz için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk partisinin önerisi ile 3’e düşürüldü. Daha hızlı karar almak adına yapıldı. Ha 3 ha 5. Bir sene böyle deneyelim. Bizim bu konu ile ilgili bir çekincemiz yok. Bir diretmemiz yok. Komisyon sayılarını arttırdık. Meclis üyelerimizin de çalışmalara katkı sunması için böyle bir çalışma yaptık. İşin sosyal ve siyasi boyutları var” dedi.

SEVDAMIZ İZMİT

MHP Grup Başkan Vekili Okan Karagöz, “Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Bu dönem hep birlikte hareket edeceğiz, sevdamız İzmit diyorum” şeklinde konuştu.

İlk toplantıya gelmediler! Muhalefet hızlı başladı

Divan’da kadın ağırlığı! Başkan vekili ve divan katipleri belirlendi

İzmit’te encümen seçimleri yapıldı!

Hürriyet: “Burası kentin seçilmiş başkanına hakaret edilen bir yerdi”