Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI SON DAKİKA: MEB YUSUF TEKİN TARİH VERDİ! Öğretmen Atama Ne Zaman? 2024 Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı

Öğrencilerine kavuşmak için sabırsızlanan adaylar gözlerini öğretmen atama 2024 gelişmelerine çevirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları son dakika açıklaması yaptı. “Biz rakamda uzlaştık” diyen Yusuf Tekin öğretmen atama 2024 açıklaması geldi. Peki, 2024 öğretmen atamaları branş dağılımı belli mi? İşte yanıtı..

Öğrencilerine kavuşmak için sabırsızlanan

Öğretmen atama 2024 araştırması yapan milyonlarca öğretmen adayı gözlerini hükümete çevirdi. 2024 yılında öğretmen ataması yapılacak mı, ne zaman yapılacak merak eden adaylar için son dakika açıklaması geldi. 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimler ardından öğretmen atama takvimi heyecanı arttı. Peki, 2024 öğretmen atamaları branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atamaları son dakika gelişmesi..

MEB YUSUF TEKİN ÖĞRETMEN ATAMALARI SON DAKİKA 

Milli Eğitim Bakanı Tekin öğretmen atamaları açıklamasında, “1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75’in üzerindeki öğretmeni biz atamışız. Atama da yapacağız zaten, burada problemimiz yok. 2023 KPSS puanı ile ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları heba olmayacak” diye konuştu. Daha önce 68 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini vurgulayan MEB Yusuf Tekin, bu yıl öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını belirterek, “Hazine ve Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz rakamda uzlaştık zaten” diye konuştu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMI

2024 yılı öğretmen atamaları süreci henüz netleşmedi. 2024 MEB öğretmen atama takviminin önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Bir önceki 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği 7878 kontenjan, rehberlik alanına 3604, okul öncesi öğretmenliği 3269, ilköğretim matematik 2656, Din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2604 kontenjan verilmişti. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları resmileşecek.