Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mutlu, “Bayram ikramiyesi ile et bile alınamıyor”

Bayram öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek bayram ikramiyesi ile birkaç kilo et bile alınamadığı ifade etti

Bayram öncesi basın mensupları

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün Partisinin İzmit İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Öğle saatlerinde gerçekleşen açıklamada Mutlu,seçim sürecinin geride bırakıldığını hatırlatarak bayramda birlikte mesajı verdi. Kutuplaştırıcı bir seçim atmosferi yaşandığını hatırlatan Mutlu, “Toplumsal huzuru tarumar eden, kardeşi kardeşe küstüren kutuplaştırıcı dilin ve insafsız iftiraların hâkim olduğu bir iklimden, hep birlikte barışın ve kardeşliğin adresi bayram atmosferine geçiyoruz. Biz ve onlar söylemiyle, terör yakıştırmalarıyla, dini istismara yönelik hoyratlıklarıyla oy devşirmek, kısa vadede kazandırmış gibi görünse de, bunun ülkemize çok şey kaybettireceğini hepimizin bilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMI ZEHİR EDEN HAYAT PAHALILIĞI”

Sözlerine devam edeb Mutlu, “Gençlerimizi umutsuz ve karamsar kılan dil ve üslubun, üretilen algı ve manipülasyonların son bulması için Kurban Bayramının vesile kılınması, kırılan gönüllerin tamir edilmesi ve yaraların sarılması gerçekten büyük önem taşımakta, bunun öncülüğü de bu nefret dilini üreten iktidar cenahına düşmektedir. Şu hayat pahalılığı ile bayramları zehir eden, bir emeklinin torununa bayram harçlığı veremediği bir bayram daha hoş gelsin, safalar getirsin” dedi.

İNSANİ KOŞULLARIN SAĞLANMASI MÜMKÜN MÜ?

Geçim zorluğunun her geçen gün arttığını ifade eden Mutlu, “Türkiye’de çok maaşlı, kaymaklı bürokratlar hariç çalışanların tamamı yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmektedir. 2 ay önceki güncellemeye göre belirlenen ve her geçen gün biraz daha artmakta olan Yoksulluk rakamı 33.750 TL, açlık rakamı da 10.360 TL iken, açıklanan 11.402 TL asgari ücretin çalışanların insani yaşam koşullarını sağlaması mümkün müdür?” dedi.

“ANADOLU TOPRAKLARINI İNSANSIZ BIRAKTILAR”

Mutlu, “Bu ekonomik rakamlara ve enflasyon oranına göre; Türkiye Yüzyılı, çalışanlar için yoksulluk sınırının altında nefes almaya çalışacakları bir yüzyıl anlamına gelmektedir. İşgörenler 100 yıl tasarruf ederek belki Türkiye’nin ikinci yüzyılında ev ve arabaya sahip olabileceklerdir. Devasa şirketlerin milyarlarca liralık borçlarını tek kalemde silen bu iktidarın, bir kez bile üreticilere yasada belirtilen bu tutarı vermemesi neyin ifadesidir? Israrla ve inatla; tarımı bitirecek, üreticimizi toprağına, köyüne küstürecek politikalar uygulanarak, insanımızı topraksız, Anadolu topraklarını da insansız bırakanlar, kalkmışlar Türkiye Yüzyılından bahsediyorlar.

“BAYRAM İKRAMİYESİ İLE ET ALINAMIYOR”

İşte bu anlayışın bizi getirdiği nokta, bir maaşla kurban kesemeyecek hale gelişimizdir. Diyanetin geçen yıl belirlediği Kurban fiyatlarının bu yıl % 164 artmış olması acaba neyin göstergesidir? Yoksa bahse konu Türkiye Yüzyılı, bu mudur? Memleketimiz, bayram ikramiyesiyle bir kaç kg et alınabilecek duruma geldiyse, artık şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekmektedir.

NAS, DÜNE KADAR MI GEÇERLİYDİ?

Son olarak, memleketi bu ekonomik açmazlara sürükleyen hükümetin ekonomik zikzaklarına değinmek istiyorum. Ekonomiyi gözlerdeki ışıltıya tahvil eden, Nebati efendinin acaba dün kulakları çınlamış mıdır? % 8,5’tan 650 baz puanlık artışla % 15’e çıkarılan politika faizi, seçim öncesindeki Türkiye modelinin çöp kutusuna atıldığının işareti midir? Peki, inat edilen bu modelin milletimize ve memleketimize çıkarttığı acı faturanın hesabını kim verecek? “Nas var, sana bana ne oluyor” diyen Cumhurbaşkanına da buradan bir selam çakmadan geçemeyeceğim.

“MİLLETİMİZ GERÇEKLERİ ER YA DA GEÇ GÖRECEK”

“Dün dündür, bugün bugün” anlayışının en pragmatist karşılığı anlamına gelen Sayın Erdoğan ve onun taraftarlarının bugünden itibaren bu faiz artışına da methiyeler düzmeye, tevil bulmaya başlayacakları kesindir. 
Dini kavramları ve İslami terimleri günlük siyaset için işlerine geldiği gibi kullananlar, faiz konusunda da aldatıldık derler mi acaba?  “Millet ne dersek yer yutar”, kullan kullan at, harca harca bırak politikası ile insanların kutsallarına dil uzatanlar bilmeliler ki; Milletimiz gerçekleri er ya da geç görecek, hak ve adaletin üstün gelmesini mutlaka sağlayacaktır” şeklinde konuştu.