Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’ten Alpaslan’a vefa! Ersin Alpaslan parkı açıldı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İzmit Belediye Meclis Üyesi Ersin Alpaslan’ın adı, Yenişehir Mahallesinde açılan parkta yaşatıldı. Parkın açılışına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Alpaslan’ın sevenleri katıldı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden

İzmit Belediyesi, 14 Mayıs 2022’de vefat eden İzmit Belediye Meclis Üyesi Ersin Alpaslan’ın adının verildiği parkın açılışını bugün gerçekleştirdi. Yenişehir Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Güneyli Sokak’ta bulunan Ersin Alpaslan parkının açılışına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, AK Parti Meclis Üyeleri Vedat Yoldaş, Aysel Demirtaş, Fatih Özcan, CHP Meclis Üyeleri Tuncay Aşkın, Arsal Arısal, Çetin Sarıca, Ertuğrul Malçok, İYİ Parti Meclis Üyesi Yaşar Kardeş, Ersin Alpaslan’ın babası Hacı Şevki Arpaslan, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz, Kocaeli Ağrılılar Dernek Başkanı Şefik Alpaslan, Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaaddin Aslan Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, Alpaslan’ın ailesi ve sevenleri katıldı. 

“AİLEDEN, HÜRRİYET VE TORUN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ”

Konuşmaların ardından Ersin Alpaslan’ın ailesi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e ve İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun’a teşekkür plaketi verdi. Park içerisine ayrıca İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından 2 metre genişliğinde 148 m uzunluğunda yürüyüş yolu, 172 metrekare çocuk oyun alanı, 165 metrekare çiçeklik alan, 300 metrekare yeşil alan, piknik masaları ve pergolalı oturma alanları yapıldı.

“BABA ALPASLAN’DAN TEŞEKKÜR”

Akşam saatlerinde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Rahmetli Ersin Alpaslan’ın babası Hacı Şevki Alpaslan gerçekleştirdi. Cenazede de başkan Hürriyet’in kendilerini yalnız bırakmadığını hatırlatan Hacı Şevki Alpaslan, “Bu müesseseyi açtıkları için teşekkür ederiz. Sağ olsun var olsun. Cenaze de bizleri yalnız bırakmadı. Açılışı yapılan park için tekrardan teşekkür ederiz” dedi. 

“ALLAH İYİLİKLERİNİ KARŞISINA ÇIKARSIN”

Daha sonra kürsüye çıkan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı konuşmada, “Bugün burada sizlerle birlikte aslında siyasetin ötesinde bir şehir için el birliğiyle yapılan ve gerçekleştirdiğimiz bir açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Herkesin bildiği üzere sevgili Ersin abimiz geçtiğimiz sene hayatını kaybetti. Bu vesileyle buradan bir kez daha sevgili Ersin Alpaslan’a rahmet diliyorum. Rabbim mekanını cennet etsin. Toprağı bol olsun. Allah iyiliklerini karşısına çıkarsın. Ve değerli ailesine Allah’tan sabır diliyorum. Rabb’im hepinize peygamber sabrı versin inşallah. Dayanma gücü versin. Ne yazık ki onu kaybettik tüm kentimize, meclis grubumuza, AK Parti grubuna bir kez daha bu vesileyle başsağlığı dilemek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“SİYASET ÜSTÜ KONUŞABİLDİĞİMİZ BİR İSİM”

Ersin Alpaslan’ın iki dönem meclis üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Başkan Hürriyet, “İki dönem İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Aramızdan ayrıldığında da derin bir üzüntü bıraktı ne yazık ki. Adını yaşatmak en çok İzmit Belediyesi’ne yakışır. Çünkü birlikte görev yaptık. İzmit Belediyesi’nde çok kıymetli bir dönem görev yaptık. İzmit’in vefasını da göstermek adına yaşatmak istedik. Biz aynı zamanda yan yana da görev yaptık. Aynı zamanda meclis katip üyesiydi. Uzun bir sürede her meclis toplantısında yanımdaydı. Şahsi olarak da güzellikler içinde konuşabildiğimiz, nezaket içerisinde iletişim bildiğimiz. Siyaset üstü konuşabildiğimiz kıymetli bir abimizdi. 

“İNSANLAR MERAK ETSİN KİM OLDUĞUNU”

Ben şahsi olarak da siyaset gözetmeksizin zengin bir karakterdi. Gerçekten onun vefat haberini aldığımda çok üzülmüştüm. Vadenizin ne zamanda olacağını bilmiyoruz. Ölüme sebep lazım demişler bir şekilde vadesi dolan, aramızdan ayrılıyor. Ve İzmit unutmaz diyerek Ersin abimizin adını çocukların cıvıltılarıyla yankılanan güzel bir parkta yaşatalım istedik. Çocuklar bu parkta oynadıkça Merak etsin. Kimdir bu kişi? Neden adı verilmiştir diyerek. İnsan merak edildiğinde anısı yaşar. Her merak edildiğinde açılıp bakılır. Bu kente emeği katkıları nedir diye. İşte bu kentin unutmaması için önemlidir. Biz de siyaset gözetmeden herkesin katkısı ve anlamak ve bu hizmetleri geleceğe taşımak bizlerin hepimizin şehrimize olan borcudur. 

“ŞEHRİMİZİN SİYASET ÜSTÜ OLDUĞUNU SİMGELEYECEK”

Ve onları öne çıkartmak yine bizim borcumuz. O yüzden de Ersin abimizin adını bir hizmetimizle yaşasın istedik ve bu parka adını verdik. İnanıyoruz ki bu park olan sevgiyi, dayanışmayı, şehrimize duyduğumuz sorumluluğu ne kadar siyaset üstü olduğunu da layıkıyla simgeleyecektir. Bu parklarımız aynı zamanda birer yaşam alanı. İnsanlar burada zaman geçirdikçe de en azından bir Fatiha okuyacakları, bir ruhuna dua gönderecekleri, güzel bir yaşam alanı da kazandırmış olduk” dedi.