Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI 2024 SON DAKİKA: Asgari Ücret Temmuz Zammı Yapılacak Mı Vedat Işıkhan Resmen Açıkladı! Asgari Ücret Ara Zam 2024

Yılın 5. ayına girişle birlikte asgari ücret ara zam araştırmaları hızlandı. 2024 ocak ayında net 17.002 TL olan asgari ücret 2024 ara zam yapılacak mı merak konusu oldu. Çok sayıda asgari ücretle çalışan temmuz ayına odaklandı. Peki, asgari ücret temmuz zammı var mı? İşte yanıtı..

Yılın 5. ayına girişle

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan asgari ücret ara zam beklentileri yoğunlaştı. Asgari ücrete ara zam yapılacak mı merak eden vatandaşlar araştırmalara başladı. 2024 ocak ayında yüzde 49,5 zam alan asgari ücretlilere yeni zam yapılıp yapılmayacağı sorgulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika açıklaması yaptı. Peki, asgari ücret zammı ne zaman? Asgari ücret temmuz zammı yapılacak mı? İşte merak edilen asgari ücret ara zam 2024 açıklaması..

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM

Asgari ücret ara zam var mı sorusuna yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR?

ASGARİ ÜCRET BRÜT : 20,002.50 TL

SGK PRİMİ : 142,800.35 TL

İŞSİZLİK SİGORTASI PRİMİ : 1200.03 TL

KESİNTİLER TOPLAMI : 3,000.38 TL

NET ASGARİ ÜCRET : 17,002.12 TL