Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köftenin Kuru Olmaması İçin Ne Yapılır? Püf Noktası

Lezzetli köfte yapmanın önemli noktalarından biri de kurutmamaktır. Köftenin kuru olmaması için ne yapılır? İşte lezzetli köfte yapmanın püf noktaları…

Lezzetli köfte yapmanın önemli

Köfteniz kuru mu oluyor? Eğer siz de köftenizin kuru olmasında mustaripseniz usta aşçılar işin sırrını açıkladı. Herkesin tarifini isteyeceği damak çatlatan köfte yaparak siz de misafirlerinize ziyafet şöleni yaşatabilirsiniz.

Köftenin kuru olmaması için ne yapılır, nelere dikkat edilir? Köftenin kuru olmaması ve lezzetli olması için bu püf noktaları uygulayarak harika bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. İşte kuru olmayan lezzetli köfte yapmanın sırları…

KÖFTENİN KURU OLMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Köftenin kuru olmaması için en önemli faktör malzemelerin doğru oranda kullanılmasıdır. Yağ oranı yüksek kıyma tercih edilmeli ve içine eklenecek diğer malzemeler dengeli bir şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca, köfteleri pişirirken yüksek ateşten kaçınmak ve düşük ısıda yavaş yavaş pişirmek içlerinin sulu kalmasına yardımcı olur.

Anneler, özellikle çocukları için kıymalarda yağdan kaçınıyorlar; fakat hayvansal yağlar sağlık için de oldukça faydalıdır. Çocuklarımızın hayvansal yağlar tüketmeleri onların gelişimi açısından da oldukça önemlidir. Yağlı kıyma kullanırsanız hem köfteleriniz kuru olmaz hem de lezzetlenir. Bu nedenle köfte kıymasında yüksek oranda yağ tercih edin.

Bir diğer önemli noktaysa köftelerin yüksek ateşte pişirilmemesidir. Tüm ustalar köfte yaparken kısık ateşte ve sürekli çevirerek pişirirler. Siz de köfte yaparken oldukça kısık ateş tercih ederseniz ve pişme esnasında sürekli köftelerinizi çevirirseniz hem sulu hem de lezzetli olacaktır.

LEZZETLİ KURUMAYAN KÖFTE MALZEMELERİ

Lezzetli bir köfte hazırlamak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

İsteğe göre köftenin içerisine kırmızı ve yeşilbiber de ekleyerek sebzelerle lezzetlendirebilirsiniz.

LEZZETLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Lezzetli köfte yapımı için malzemelerinizi hazırladıktan sonra tüm malzemeleri geniş bir kasede iyice yoğurun. Köftelerinizi istediğiniz boyutta şekillendirin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köfteleri, ızgarada veya tavada kısık ateşte pişirin.

KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Lezzetli köfte yapmak için bazı noktalara da dikkat etmek gerekiyor. İşte lezzetli köftenin püf noktaları:

  1. Köftelerinizi yoğururken fazla bastırmayın; hafifçe şekillendirin.
  2. Köfteleri pişirmeden önce buzdolabında dinlendirin.
  3. Pişirme esnasında köfteleri sık sık çevirin.

1 KÖFTE KAÇ KALORİ?

Ortalama bir köfte (50 gram), yaklaşık 100-150 kalori arasında değişmektedir. Kalori miktarı, köftenin içindeki yağ oranına ve eklenen malzemelere göre değişir.

KÖFTENİN FAYDALARI NELERDİR?

Köfte, protein açısından zengin bir yiyecektir. Ayrıca, içerisine eklenen baharatlar sayesinde sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahiptir. Ancak, köftenin yağ oranının yüksek olması nedeniyle tüketim miktarına dikkat edilmesi önerilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kahvaltı sofralarının lezzetli tatlarından biri
Sıradaki Haber Böğürtlen Reçeli Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Püf Noktaları