Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜBRETAŞ’ın yeni depolarına ÇED istenmiyor!

GÜBRETAŞ’ın yeni yapacağı gübre depolanma alanları için ÇED kararı istenmeyecek. Yapılacak depolama alanları ile birlikte fabrika depolama kapasitesini 3 kat büyütmüş olacak

GÜBRETAŞ’ın yeni yapacağı gübre

Kocaeli’de bulunan Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan GÜBRETAŞ, Körfez İlçesi, Yarımca Mahallesi, Çaykoz Mevkii 2721 ada 5 NU U’olu parselde gübre depolama alanları inşa etmeye hazırlanıyor. 249 milyon TL bedelli bu yeni depo alanı için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) halkın bilgilendirme toplantılarının yapılmasına gerek olmadığı kararı verildi. 

3 KAT BÜYÜYECEK

41 bin 287 metrekarelik alanda faaliyet gösteren GÜBRETAŞ, ilave depolama alanı yaparak depolama kapasitesini artıracak.  15 bin 440 metreküp metreküplük depolama kapasitesine sahip olan Gübretaş, söz konusu yatırımıyla birlikte bu alana 34 bin metreküplük daha depolama alanı ilave edecek. Böylece, GÜBRETAŞ’ın depolama kapasitesi 49 bin 440 metreküpe çıkacak.

GEREKLİ DEĞİL

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince; İlimiz Körfez İlçesi, Yarımca Mahallesi, Çaykoz Mevkii 2721 ada 5 nolu parsel adresinde bulunan Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan “gübre depolama” tesisi projesi hakkında il müdürlüğümüzce 11-08-2023 TARİH VE 30491585 220-02 E-2023325 Nolu “ÇED gerekli değildir” kararı verilmiştir. tüm halkımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi.  

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin haftalık
Sıradaki Haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre yaza geri döndük!