Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 MAYIS CUMA OKUL VAR MI SON DAKİKA: 10 Mayıs Cuma Günü Okullar Tatil Mi? Yarın (10 Mayıs Cuma) Okul Var Mı?

Öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan ölümü sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Türkiye genelindeki şiddet olaylarına tepki gösteren öğretmenler 10 Mayıs Cuma günü için eylem kararı aldı. Öğrenci ve veliler 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi sorusuna yanıt aradı. İşte 10 Mayıs öğretmen eylemi..

Öğrencisi tarafından öldürülen okul

10 Mayıs okul tatil mi, yarın okul var mı sorularına yanıt arayan milyonlarca öğrenci ve veli için açıklama geldi. İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel lisede okul müdürü olan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan öğrencisi tarafından vuruldu. Irak asıllı 17 yaşındaki öğrenci Yusuf K. tarafından vurulan öğretmen İbrahim Oktugan hayatını kaybetti. Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran acı olayın ardından öğretmen sendikaları iş bırakma eylemi kararı aldı. Yurt çapında 10 Mayıs Cuma günü eylem kararı alındı. Peki, 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs Cuma günü okul var mı? İşte yanıtı..

10 MAYIS CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

10 Mayıs öğretmen eylemi nedeniyle 10 Mayıs Cuma günü öğretmenler derslere girmeyecek. Birçok sendikanın ortak kararı ile öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına 10 Mayıs Cuma günü eylem yapılacak. Ülke genelindeki tüm okullarda öğretmenler 1 günlük iş bırakacak. 10 Mayıs Cuma günü yoklama alınmaması ve okulun tatil olması gibi bir durum şu an için bulunmuyor. Her okul ve öğretmenin sınıflara kendi inisiyatifi doğrultusunda bilgilendirme yapılacağı söyleniyor.

10 MAYIS ÖĞRETMEN EYLEMİ

Eğitim İş, Türk Eğitim Sen, TÖB Sen, Eğitim Bir Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen gibi sendikalara üye olan öğretmenler 10 Mayıs Cuma günü iş bırakacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza kalkan el, tüm toplumumuza, geleceğimize, huzurumuza kast etmiştir. Şiddetin her türlüsüne karşı devlet olarak, millet olarak en sert şekilde karşı durmalı, en ağır tepkiyi vermeliyiz “diye konuştu.