Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

VEDAT IŞIKHAN ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI RESMEN AÇIKLADI! Asgari Ücret Ara Zam Olacak Mı? 2024 Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret temmuz zammı son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücret zammı gelişmesini duyurdu. Peki, asgari ücret ara zam olacak mı? 2024 yeni asgari ücret ne kadar? İşte yanıtı..

Milyonlarca çalışanın dört gözle

Çalışanların gündeminde ilk sırada yer alan yeni asgari ücret ne kadar sorgulamaları hızlandı. 2023 temmuz ayında ara zam gören asgari ücret ardından eski düzene geri dönüldü. 2024 yılında da 2 kez zam göreceği düşünülen asgari ücret ara zam kapıları kapandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika açıklaması geldi. 2024 ocak zammında net 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret temmuz zammı var mı belli oldu. Peki, asgari ücret ara zam olacak mı? İşte asgari ücret temmuz zammı son dakika açıklaması..

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Ekonomik veriler iyiye gidiyor, ek zam olmayacak” diyerek ara zam kapısını kapattı. “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler” diyen Vedat Işıkhan, “Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı yeni asgari ücret rakamını yüzde 49 oranında yapılan zamla 17 bin 2 TL olarak açıkladı. 2024 ocak asgari ücret brüt 20 bin 2 TL oldu.