Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’in kesin hesabına şerh!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında 2023 yılı kesin hesap cetveline CHP grubu muhalefet şerhi koydu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlık yaptı. Türkiye Belediyer Birliği Meclis Üyesi seçimleri sorası yaklaşık 5 dakika süren meclis toplantısında 2023 yılı kesin hesap bütçesine CHP grubu muhalefet şerhi koydu.

“ŞERH OYU KULLANDILAR”

Şerh gerekçesini açıklayan CHP Meclis üyesi Emine Özkar, Grup olarak bütçeye muhalefet şerhi koyduğunu da belirterek “2023 yılı kesin hesap bütçesinde görev yapan tüm belediye personeline teşekkür ediyorum. 2023 yılı öngörülen bütçesi 23 milyar olarak belirlenmiştir. Bütçe gideri ise 20 milyar 125 milyon olarak hesaplanmıştır. Gerçekleşme sırasında yaklaşık 2 milyar 874 milyon ödenek iptal edilmiştir. Mali yıl bütçesinde mal ve hizmet alımları için ayrılan bütçe 5 milyar 363 milyon olup, aktarmalarla 6 milyar 798 milyon olmuştur. Bütçe gideri ise 6 milyar 11 milyon olarak gerçekleşmiştir.

“HİZMET ALIMLARI DİKKAT ÇEKTİ”

İptal edilen bütçe ise 786 milyon olarak kaydedilmiştir. Mal ve hizmet alımları bütçesinde, alt düzey tabloları elimizde olmadığından dolayı açılımını görmediğimiz hizmet alımları dikkatimizi çekmiştir. Bunun için ayrılan bütçe 4 milyar 223 milyon olup, 437 milyonu yine iptal edilmiştir” dedi.