Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Son yılların en hareketli genel kurulu! Tartışmalar bitmedi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Kurul toplantısı son yılların en hareketli toplantısına sahne oldu. KBB Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet arasında ise sel tartışması yaşandı.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlık yaptı. Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi seçimleri sonrası yaklaşık 5 dakika süren meclis toplantısı sonrası İSU Genel Kurulu yapıldı.

“SU ZAMMI OY BİRLİĞİ İLE MECLİSTEN ÇIKTI”

CHP grubunun eleştirileri sonrası söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çok büyük emek var. Ağzınızın ucu ile teşekkür edebilirsiniz. İtham olmadığı sürece, sizi dinledim. Buradaki arkadaşları zan altında bırakacak ifadelerinizi kınıyorum. Zanlar oluşturacak bir dil kullanıyorsunuz. BU şehir için hayırlı bir dil değil. Eleştirdiğiniz tarifeler oy birliği ile meclisten geçti. Su tarifeleri sürekli eleştiriliyor. 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 18’inci sıradayız. Çok pahalı bir tarife uygulamıyoruz. Maliyetin altından su vereceğimizde zimmet çıkacağı için oy birliği ile meclisten geçti” ifadelerini kullandı.

“COĞRAFİ OLARAK FARKLI NOKTALARDA”

Büyükakın’ın sözlerine cevap veren CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya, “Hep birlikte yapılmış olabilir Enflasyon oranın çok üzerinde bir zam yapıldı. Birçok şeyde 11’inci sırada gözüküyor. Coğrafi olarak çok farklı noktalarda” dedi.

“3 KONUŞMACIMIZIN SÜRESİ KADAR KONUŞTU”

CHP grubunun konuşması sırasında AK Parti grubundan sataşma olmasına tepki gösteren CHP grup Başkan Vekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Hem AK Parti hem CHP grubu kendilerini ifade ediyor. 3 Konuşmacının süreci kadar Şener başkan konuştu bizim gruptan kimse sataşmadı. Meclisin saygınlığına istinaden sataşmaların olmamasını talep ediyorum.

“EMSAL BELEDİYELERDE DURUM NEDİR?”

Kendi grubunu ikaz ettiğini ifade eden Başkan Büyükakın, “Birbirimizin düşmanı değiliz. Tahammül edeceğiz. Tarifelerde sorun yok. Tablo ortada. Asbest boru konusu gündeme geldiğinde geçen sene rica ettim. Değerlendirme yaparken kıyaslama yapmak lazım. Emsal belediyelerde durum nedir? Bir bakın ne kadar diye rica ettim. Arkadaşlarımız asbest boru miktarını tespit edemediler. Yıllık raporlarına bile yazılmamış. Bu kentin raporunda siz görebiliyorsunuz. Buyrun kendi yönettiğiniz belediyelerin asbestli boru oranlarına bulun” dedi.

“ANKARA’DAKİ BASKINLARI GÖZ ÖNÜNE GETİRİN”

Musluktan su içip içmediği sorusuna yanıt veren Büyükakın, “Çeşmeden su içiyor muyum evet içiyorum. Ali Bey’e ve sun kanal idaresine güveniyroum. Ben içiyorum siz de içebilirsiniz” dedi. Su baskınları ile ilgili de konuşan Büyükakın, “Sel baskını bir eksiktir. Bir kusurdur. Evet hatamız var. Gösterdiğiniz fotoğrafları gösterirken Ankara’da sel baskınında giden arabaları gözlerimin önüne getirirdim. Ben Kocaeli’de doğmuş büyümüş biri olarak 2 gün su veremediniz dediğiniz günleri çok net hatırlıyorum. O sel görüntülerinin sizin yönettiğiniz belediyeler ile kıyas götürmeyeceği ortada. İSU Türkiye’nin en profesyonel ve en başarılı yönetilen su kanal idaresidir. Yarın vatandaş sizi seçerse siz de görürsünüz. Son derece başarılılar” dedi.

“UCU AK PARTİ’YE DOKUNUYOR”

İsu’nun çalışma arkadaşlarına kürsü arkadaşlarımız teşekkür ederek başladı. Biz Ankara’nın fotoğrafları gösterebiliriz demiştiniz. İyi ki göstermediniz. Ucu AK Partiye dokunuyor. Son 5 yıldır biz yönetiyoruz” dedi. Hürriyet’in cevabına ise Büyükakın, “Bahane hazır” şeklinde yanıt verdi.

“SİZDEN İŞ BEKLEMİYORUZ”

Kendi grubunu sataşmalar ile ilgili uyardığını ifade eden Büyükakın, “Arkadaşlarıma gerekli ikazı yaptım. Ağızlarını bantlayacak halim yok. Sizin arkadaşlarınız da bana müdahale ediyor. Nazım bey konuştu durdu ben bir şey demedim. Ankara ve İstanbul ile ilgili cevap veremeye gerek duyumuyroum. Zaten sizden iş beklemiyoruz” dedi.

“YAPTIĞI SUÇTUR”

Meslektaşı Mehmet Nazım Gençtürk ve KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın tartışması ile ilgili söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Kürsü suç teşkil etmez ama söylenen iftira niteliği taşıyor Sadece hazırlanan rapor üzerinden hakaretlerde bulunması suç teşkil ediyor. Burada emek veren yüzlerce insanın emeğine hakarette bulunmak kimseye yakışmaz” dedi.

“TÜM MECLİS CEVAP VERİYOR”

Sezer’in sataşmasına cevap veren Gençtürk, “İhale şartnamelerinde süre öngörüsü yok dedik. Bu sonuçta kamunun parası. 80 milyona çıktığınız ihale 200 milyona veriliyorsa ve iş bitmiyorsa sıkıntı var diyoruz gibi birçok soruya cevap vermiyor ama faaliyet raporunun basımı ile ilgili bir eleştiriye tüm meclis cevap veriyor” dedi.

“BİZİMLE NE DERDİNİZ VAR”

Gençtürk’ün sesini yükseltmesine, “Şovunuz bittiyse konuşayım” şeklinde yanıt veren Büyükakın, “Sizin bizimle ne derdiniz var. İhalelerde kayırma, hırsızlık, rüşvet gibi kelimeler kullanıyorsun” dedi.