Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vatandaşlık görevini yerine getirene ‘ikramiye’ şansı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karara göre, IBAN numarasına ödeme isteyen işletmeler sosyal medya üzerinden şikayet edilebilecek. İhbarın doğru çıkması durumunda şikayeti ileten vatandaşlara, işletmeye kesilen cezanın yüzde 10’u ‘ihbar ikramiyesi’ olarak ödenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Vergi kaçakçılığı ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele başlatma kararı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı, etkin vatandaş devrini başlatıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, bakanlık tarafından yürütülen kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında, vatandaşların ihbar ve şikayetlerini daha kolay ve hızlı yapabilmesi için ihbar kanallarının güncellendiği duyuruldu. IBAN numarasına ödeme isteyen, düşük KDV oranı uygulayan, fiş veya fatura vermeyen işletmeler güncellenen kanallar üzerinden ihbar edilebilecek.

SOSYAL AĞLAR ÜZERİNDEN İHBAR İMKANI

Vatandaşlar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesi, Dijital Vergi Dairesi, X (gibihbar), İnstagram (gibihbar), BİP ve 0552 189 0 189 şeklinde güncellenen kanallar üzerinden şikayetlerini aktarıp yüzde 10 ‘ihbar ikramiyesi’ hakkı elde edebilecek.

İHBAR İNCELENECEK

İkramiye ödemesi, ihbarının incelenmesi ve doğruluğunun tespiti üzerine yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ödediği ikramiye tutarı 2019’da 411 ihbarda bulunana 12 milyon 300 bin 472 lira olurken, 2020’de 249 kişi 12 milyon 345 bin 691 lira, 2021’de 253 kişi 11 milyon 674 bin 279 lira, 2022’de 251 kişi 12 milyon 390 bin 551 lira ihbar ikramiyesi aldı.

IBAN NUMARASINA

İhbarda bulunan vatandaşlar, ikramiye ödemesi için IBAN numaralarını sisteme girecek. Ödemeler, ihbarda bulunan adına olan IBAN numarasına yapılacak.