Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi adeta rest çekti! Köpekler geri gönderilecek

Kartepe Belediyesinin kendi sınırları içerisine köpek bırakmasına tepki gösteren İzmit Belediyesi, köpekleri Kartepe Belediyesine geri göndereceklerini ifade etti

Kartepe Belediyesinin kendi sınırları

Kocaeli İzmit ilçesinde yer alan Bayraktar Köyü sakinleri bir süredir köy çevresinde köpek sayısının artmasından şikayet ediyordu. Artışın sebebini merak eden köylüler olayın peşine düştü. Kapalı kasa kamyonet bir araçtan köpeklerin bölgeye bıraktığını fark eden köylüler o anları cep telefonu ile kaydetti. Süreci takip eden Bayraktar Mahalle Muhtarı İbrahim Pala, köpekleri bırakan aracın Kartepe Belediyesine ait olduğunu ifade etti.

GERİ GÖNDERECEK

Görüntülerin gündem olması sonrası İzmit Belediyesi konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kartepe Belediyesi’nin yaptığının kabul edilmez bir hareket olduğunu ifade eden İzmit Belediyesi, farklı ilçelere ait küpe numaralı sokak köpeklerini ilçelerine geri göndereceklerini ifade etti.

“KAMU DÜZENİNE AYKIRI”

Belediyeden yapılan açıklamada, “Bugün Bayraktar Köyümüzde ortaya çıkan vahim bir olayı basın aracılığıyla öğrenmiş bulunuyoruz. Kartepe Belediyesi’ne ait bir aracın, bugün kendi ilçesindeki sokak köpeklerini sorumsuzca ve insanlık dışı bir şekilde İzmit’e bıraktığına dair somut delillerle karşılaştık. Bu durum, İzmit halkının ve sokak hayvanlarının huzurunu ve güvenliğini tehdit eden kabul edilemez bir harekettir. İzmit Belediyesi olarak, hayvan haklarına ve kamu düzenine aykırı bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz. Kartepe Belediyesini bu sorumsuz tutumlarından dolayı gereken önlemleri almaya çağırıyoruz. İzmit halkının ve hayvanlarının haklarını korumak için kararlıyız.

“HER TÜRLÜ DAVRANIŞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Bundan böyle, farklı ilçelere ait küpe numaralarına sahip sokak köpekleri, İzmit ilçe sınırları içerisinde tespit edildiği takdirde, bu köpekler getirildikleri ilçelere geri gönderilecektir. Bu uygulama, İzmit’in huzurunu ve düzenini korumak amacıyla titizlikle takip edilecektir. Bu sorumsuzluğun peşini bırakmayacak ve İzmit’in huzurunu bozan her türlü davranışın karşısında duracağız. Halkımızın ve sokak hayvanlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” ifadeleri kullandı.