Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi sahil güvenliğin yerinden memnun değil!

İzmit Belediyesi meclis toplantısında Plajyolu sahiline Sahil Güvenlik birimi inşa edilmesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumsuz görüş bildirildi

İzmit Belediyesi meclis toplantısında

İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plazada bulunan Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Toplam 16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına İzmit Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Ümit Küçükkaya başkanlık yaptı. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şehir dışında olduğu için meclis toplantısına katılmadı.

SAHİL GÜVENLİK MESELESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Plajyolu bölgesine sahil güvenlik birimi kurulması talebi bir kez daha görüşülmüştü. CHP grubunun muhalefet şerhi koyduğu madde oy çokluğu ile meclisten geçmişti. Plajyolu sahiline sahil güvenlik birimi kurulması ile ilgili İzmit Belediyesi’nin görüş talep edildi. Komisyonda görüşülen maddede oy çokluğu ile olumsuz görüş bildirildi.

“SAHİL GÜVENLİĞE DEĞİL YERİNE KARŞIYIZ”

Madde ile ilgili söz alan CHP grup başkan vekili İlker Ulusoy, “Burada gündemimiz altıncı maddesinde Çevre Şehircilik Bakanlığının bir planlaması söz konusu. İlgili kurumlara görüşü soruluyor. Büyükşehir meclisinden önceki ay gündeme gelmişti. Büyükşehir Meclisinin AK Partide olması nedeni ile olumlu görüş verildi. Burada da tam tersi bir durum var. Bizim gerekçelerimiz farklı bir boyutta. Sahil Güvenliği sağlanması konusunda olumsuz görüşümüz yok. Konum olarak tereddütlerimiz var. Burası İzmit Federal Mogul fabrikasının olduğu bir bölge. Hazineye tescilli bir arazi. Biz yer konusunda tereddütlerimiz vardı. Derince limanın yanında bir askeri alan var. Orayı önerdik. Başka alanlar da var. Mevcut limanları da vardı. Bu bölge sahilin çok güzel bir bölgesi. Başka bir sosyal tesis olarak değerlendirilebilir. Burayı kalabalıklaştırmanın anlamı yok. Sahil güvenliğe deği yeri konusunda olumsuz görüş veriyoruz” dedi.