Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 3 gün boyunca hayat duracak! Büyük Filistin Eylem planı açıklandı

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü sürgün ve soykırım politikalarına karşı durmak ve Acil Ateşkes çağrısı için Kocaeli’de “Büyük Filistin Eylemi” gerçekleştirilecek. Eylemin en önemli yönü ise bu zamana dek gerçekleştirilen en detaylı Filistin eylemi olacak olması.

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü sürgün

İsrail’in Gazze’de acımasızlıkla sürdürdüğü ve insan haklarını ayaklar altına aldığı soykırım politikası Kocaeli’de protesto edilecek. Protestoda Acil Ateşkes çağrısı da yapılacak, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekküllerinin organize ettiği eylem 11 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.

BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR

Eylem öncesinde özel araç konvoyu, eylem günü ise bisiklet, yürüyüş ve tekne konvoyu gerçekleştirilecek. Hepsi için ayrıntılı güzergah ve saatler belirlenirken Büyük Filistin Eylemi’ne yoğun katılım bekleniyor.

MURAT KEKİLLİ SAHNE ALACAK

Eylem için bir gün öncesinde özel araçlarla konvoy gerçekleştirilecek. Eylem günü ise bisiklet ve tekneler için rotalar belirlendi. Herkes saat 20.00’de İzmit Sekapark Uçurtma Tepesinde buluşacak. Saat 20.30’da ise sanatçı Kekilli sahne alacak. Kekilli Filistin marşları ve ezgiler söyleyecek.

BİR GÜN ÖNCE KONVOY

Eylemden bir gün önce taksi, motosiklet, ATV, çekici ve off road araçlarının katılımıyla araç konvoyu da yapılacak. Saat 19.30’da eski Interteks Fuar Alanından başlayacak güzergah şöyle; Adalet Köprüsü üzerinden Ankara istikametine dönülecek, eski Kandıra Kavşağından U dönüşü yapılmak suretiyle İstanbul istikametine dönülecek, SEKA Devlet Hastanesi köprüsünden U dönüşü yapılacak.

Konyon geçişi esnasında İzmit’te bulunan dört üst geçitte; Adnan Menderes mimar Sinan Turgut Özal ve Necmettin Erbakan üst geçitlerinde pankartlarla ve bayraklarla eylem yapacak sivil vatandaşların bu eylemlere dahil olması bekleniyor.

 

BİSİKLET KONVOYU

11 Haziran akşamı gerçekleştirilecek Büyük Filistin Eylemi bisiklet konvoyu güzergahı ise şöyle: Saat 19.00’da İzmit Kent Meydanında buluşma. 19.15’te hareket, D-100 yan yol, Merkez Bankası sapağından Yürüyüş Yolu istikametine dönüş, Leyla Atakan Caddesinden Baç’a, oradan Turan Güneş durağına ve Acısu’ya iniş, Seka Tünel üzerinden sahile, oradan Sekapark’ı takiben Uçurtma Tepesine varış.

YÜRÜYÜŞ DE OLACAK

Yürüyüş güzergahı olarak 3 nokta seçildi. İzmit Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanacak olan 1.ekip Mimar Sinan Üst Geçidi üzerinden sahil tarafına geçerek Marina Kafe ilerisindeki toplanma noktasında bekleyecek. 2.ekip Sabri Yalım Parkında toplandıktan sonra Halk Evi üst geçidin takiben sahile, oradan toplanma noktasına geçecek. 3.ekip ise Fevziye Camiinde toplanıp yürüyüş yolunu takiben tren yolu alt geçidinden sahile, oradan toplanma noktasına varacak.