Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kongre üyelerinden zor sorular! “Körfez FK’yı yönetir gibi yönetiyorsunuz”

Kocaelispor olağan kongresinde söz alan Kongre üyeleri başkan adayı Recep Durul’a zor sorular sordu.

Kocaelispor olağan kongresinde söz

Kocaelispor’da Engin Koyun’un başkanlıktan istifası sonrası vekaleten Kocaelispor Başkanlığı’na gelen Recep Durul, olağanüstü kongre kararı almıştı. Bugün gerçekleştiren kongrede Recep Durul tek aday oldu. Saat 11.00’da Recep Topaloğlu Spor Salonunda başlayan kongreye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murad Nuri Demirbaş, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, MHP İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur, CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaelispor eski başkanları ve yöneticileri katıldı.

ÜYELERE SÖZ VERİLDİ

Kongrenin divan başkanlığını Sinan Üner üstlenirken divan katipliklerini ise Kemal Şeker ve Şenol Çalım gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede gündem maddelerinin oylanması sonrası konuşma yapmak isteyen üyelere söz hakkı verildi.

“TARAFTARI ALMADIĞINIZ İÇİN KINIYORUM”

Söz alan kongre üyesi Aytunç Çetinbaş yaptığı konuşmada, “2023 yılında bu kulüp Engin Koyun ve Yaşar Can arasında kongreye gitti. O günkü mali genel kurulun mali as başkanı Recep Durul’du. Hiçbir hesap birbiriyle uyuşmuyordu. Kimse anlatamadı. O günün mali asbaşkan sıfatı ile o günkü mali tablonun neresinde yer aldınız. Engin Koyun’un istifa sürecinden sonra başkan vekili olarak başkanlık yaptınız. Bugün kurduğunuz yönetimde neden mali asbaşkan yok. Mali Asbaşkan yokker basından sorumlu 2 başkan var. Mali Asbaşkan yoksa bugün verdiğiniz tablo kimin onayına sunuldu. İTA spor kulübünü siz aldınız ve işletiyorsunuz. İTA Spor kulübüne üye olanların ödeme yapmak istediklerinde verilen Recep Durul Banka hesabı doğru mudur? Geçmiş dönemde 3-4 kişi olacak demiştiniz yönetimden bugün 10 kişi var. Ne faydaları olmuştur. Bugün seyirci olarak Kocaelispor taraftarını almadığınız için sizi kınıyorum. Bugün de yarın da taraftar sonuna kadar olacaktır” dedi.

“ENGİN KOYUN NEREDE?”

Konuşma sonrası bilgilendirme yapan Divan Başkanı Sinan Üner, taraftarın kongreye alınmaması gibi bir durum olmadığını ifade etti. Daha sonra söz alan Kongre Üyesi Orhan Balcı, “Kocaeslipor’un taraftarı en uzak ilde bile destek verdi. Bugün kongreye alınmıyor. Bu bir hatadır. Engin Koyun Başkan’ı burada göremiyorum. Yaşar Can burada aslanlar gibi. Seçimi nasıl kazandığınızı herkes biliyor. Bugün kongrede yoksunuz. Futbolu bilmeyen, Körfez FK’yı kuranlarla Kocaelispor Başkanlığı olmaz dedik. Olmadı onu da gördük. Vekaleten başkanlık yapan Recep Durul bugün başkan adayı. Bugün verilen belgeler güzel. Başkanın yönettiği Kocaeslipor’a ait olduğu söylenen bir tesis var. Bu tesisten Kocaelispor’un geliri ne kadar? Sahilde bulunan yerden ne kadar kazanıyor? Kocaelispor’u yönetemediler, Kocaelispor’u idare ettiler. Tanque’yi neden sattınız? Dino’yu sattınız bize Sakarya’dan gol attı” dedi.

“YENİ BAŞKAN ESKİ BAŞKANI ELEŞTİRECEKTİR”

Kocaelispor Kongre üyesi Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Hakan Yağcıoğlu ise, “Dün Fenerbahçe kongresini gördünüz. Dışarda arkadaşlar alınmamış. Taraftar kulübün sahibidir. Taraftar içinde bile birbirine muhalif olanlar vardır. Bu taraftar kulüp kapandığı zaman bile liste oluşturmuştur. Hodri Meyda kadar oturan bir taraftar ismi yoktur. Taraftarı çıkarın burada kim kalır. Kalanlar Kocaelispor taraftarı olamaz. Bu başkandan Önceki başkan da Kocaelispor’un başkanıdır. Yeni başkanın eski yönetimi eleştireceğine eminim. Yeni listede bir hayli eski yönetici var. Bunun vebali Recep Durul’a ait olacaktır. Kayyuma giden bir kulübün bir dönem yönetici aradır. Kulübümüze sahip çıkın. Herkes gelip geçicidir” dedi.

“1 MİLYON DOLAR’I NEREYE VERDİNİZ?”

Söz alan kongre üyesi Hakan Ulutaş ise, “Tek soru soracağım. 1 Milyon dolar diye bahsedilen bir para var. Verdim diyorsunuz. Nereye kime verdiniz? Gözünüzün içine bakarak soruyorum. Cevabını almak istiyorum” dedi.

“KÖRFEZ FK’YI YÖNETİR GİBİ YÖNETİYORSUNUZ”

Mustafa Çetinkaya ise, “Kocaelispor şampiyonluğa oynayacak diyorsunuz. Yeni transferler yapacağız diyorsunuz. Kocalispor Camiasının ruhuna dokunamıyorsunuz. 3’üncü ligde 6 yıl oynadı. 25 binlerle oynuyordu şimdi 6 binlerde oynuyor. Bu kulüp Süper Lig’e hazır mı? Bu kulübün tesisleri yok. Körfez FK’yı yönetir gibi Kocaelispor’u yönetmeye çalışıyorsunuz. Sportif başarıya endeksli bir kulüp değiliz. Çorum maçında kaybettikten sonra taraftar bağrına bastı takımı. Sizin böyle düşündüğünüzü düşünmüyoruz. Her önüne gelen bir şeyler atıyor ortaya. Kocaeli’nin en büyük markası Kocaelispor diyorsunuz. Kocaeli’nin 1 metrekare toprağı yok. Niye birilerine bel bağlamak zorunda kalıyoruz. Belediye Başkanları burada. Neden arazi verme üzerine yoğunlaşmıyorsunuz. Ertuğrul Sağlam’ın geçen sezon yaptığı transferler ortada. Hoca size aldırıyor ama hiç mi sorgulamıyorsunuz.

 

Kocaelispor kongresi başladı!