Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Caner Arduç: Harun Özgür Yıldızlı hakkında disiplin süreci başlatılsın

CHP Kocaeli İl Danışma toplantısında konuşan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç ‘Vakko takım elbise’ tartışması hakkında “Harun Özgür Yıldızlı’ya disiplin soruşturması başlatılsın” dedi. Arduç kürsüden indikten sonra kısa süreli bir arbede yaşandı.

CHP Kocaeli İl Danışma

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Danışma toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’ nde gerçekleşiyor. CHP İl Başkanı Bülent Sarı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen danışma toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Parti Meclisi Üyeleri Melisa Uğraş, Ecevit Keleş, TBMM eski Başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP Büyükşehir adayı Atasoy Bilgin, ilçe başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, il ve ilçe örgütü üyeleri ve partinin önde gelen isimleri katıldı.

“KİMİMİZİN GÖNLÜ KIRILMIŞ”

Danışmada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun konuşmasının başında Tugay Adak’ı andı. Uzun konuşmasında, “17 yıllık parti geçmişimizde, gençlik örgütlerinde 12 yıl boyunca sokak sokak emek emek işledik. Örgütten geliyorum. Örgüt içi sıkıntıların konuşulması çok önemli. Adaylıklar sürecinde Kocaeli’nin farklı noktalarında emekler göstermiş, kimimizin gönlü kırılmış. Bazen de doğrusu yapılmış.

“BU TOPLANTIYI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Atatürk birinci dünya savaşından sonra İsmet İnönü’yü batı cephesine komutan atar. İsmet İnönü büyük bir zafer kazanır. İsmet İnönü orada ülkenin kaderini değiştirdi. Yaşadığımız son yerel seçimde de kazandığımız başarı ülkenin kaderini değiştirecek nitelikte. Seçimlerde biz Türkiye’de CHP olarak seçim güvenliğini birlikte sağladık. Örgütümüzün değerli fikirlerinin aktarıldığı bu toplantıyı çok önemsiyorum.

“HERKES EMEK GÖSTERDİ”

Bu süreçte hepimiz ayrı bir işin ucundan tuttuk. Herkes emek gösterdi. Ben genel merkez yöneticisi olarak değil, gençlik kollarından gelen bir partili olarak herkesin üstten konuşmaması gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki ilk genel seçimde herkes yine üzerine düşeni gerçekleştirecek” dedi.

“SARI BENİ PARTİYE ÇAĞIRDI”
Uzun’un ardından konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, “Basına kapalı olarak gerçekleşen CHP İzmit danışmasından söylediğim sözler basın tarafından kırpırdı. Bu mesele birkaç gündür magazinsel olarak kentimizi meşgul ediyor. 3 gün önce il başkanım beni partiye çağırdı.

“SANKİ BEN TAKIM ELBİSE İÇİN İDDİAYA GİRDİM”

‘Bu durumu toparla Caner’ dedi. Ben bu durumu toparlamak için çıktım. Ancak neresinden toparlayacağımı bilmiyorum. Biz buraya eleştirilerimizi yapmaya geldik. 1 haftadır köşelerinde beni kötü çocuk ilan eden milletvekilimizi ipeklere sarmalayan birçok yazı okudum. Sanki ben takım elbise için iddiaya girdim.

“15 GÜNDÜR KONUŞMADIM”

Sanki ben Körfez’e sahip çıkmamışım. Gebze’ye ben aday çıkarmamışım. Ben burada disiplin kurulunu göreve çağırıyorum. Bir demeç ile basına kapalı toplantı hakkında konuşan milletvekilimiz hakkında disiplin soruşturması başlatılmalı. 15 gündür bu konu hakkında konuşmadım. Ben parti kültürü ile büyüdüm. Benim şahsi olarak partinin hiçbir kademesi ile derdim yok. Ben çalışkanlığım ile partiye emek vermemle gündeme gelmek isterim.
Sohbet ortamında bu iddiaya girildi. Şahitleri de burada. Sinan Şıralı da burada. Bu gözler ‘Sertif bey aday olmazsa ben milletvekili olmam’ diyen Nail Çiler’i de gördü. Bu gözler ‘Sertif Gökçe aday olmasın’ diyen Harun Özgür Yıldızlı’yı da gördü. Nail Çiler Gebze’den Derince’nin kaderini görüyor. Diğeri burnunun dibindekini görmüyor.

“KİMSEYE BURS VERMEDİ”

Mesele kendinden olmayanı görmek istememe meselesi. Ben buna isyan ediyorum. Harun Özgür Yıldızlı, il başkanıyken gençlerden liste aldı burs vermek için. O listeden kimseye burs verilmedi. Kocaeli iç acısı içinde. İlimizi bu duruma getiren herkes hesap versin” dedi. Harun Özgür Yıldızlı’nın yeğeni Berkay Dorukhan Yıldızlı kürsüden inen Caner Arduç’un üzerine koştu. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından Caner Arduç salondan ayrıldı.