Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mecliste gündem İnönü Caddesi esnafı

KBB Meclis toplantısında İzmit İnönü esnaflarının sorunları meclis gündemine taşındı. İnönü esnafı toplantıyı salondan takip etti.

KBB Meclis toplantısında İzmit

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 144 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Berna Abiş Başkanlık yaptı.

YOL GENİŞLETME TALEBİ

CHP grubu tarafından sunulan bir başka önergede ise, İzmit İnönü Caddesindeki esnafların sorunları iletildi. 150 esnafın faaliyet gösterdiği cadde esnafları bir süredir sıkıntılarını duyurmaya çalışıyordu. Yetersiz müşteri hareketliliği nedeni ile bir çok esnafın kepenk kapatma zorunda kaldığı ifade edilen önergede, Çınarlı Camii ile Cumhuriyet Parkı arasındaki yolun çift yönlü olarak kullanılması talep edildi. Önergede insan hareketliliğini artıran çalışmalar yapılması talep edildi.

ESNAF YAKINDAN TAKİP ETTİ

Taleplerinin gündeme alınmasını isteyen esnaflar geçtiğimiz hafta İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret etmiş ve sorunlarının dillendirilmesini istemişlerdi. İnanönü Caddesi esnafları İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk ile birlikte meclis toplantısını salonda takip etti.

İNÖNÜYE YAKIŞIR

Önerge ile ilgili CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya gündem dışı söz aldı. Küçükkaya konuşmasında, “Bir kısım arkadaşlar burada. Esnafın en fazla iş yapacağı zamanda insanlar dükkanlarını kapatım buraya geliyorsa sıkıntı vardır. Fethiye Caddesi düzenlendiğinde ölmek üzere olan cadde cıvıl cıvıl oldu. Kent meydanının ara sokakları yapılandığında esnaf iş yapmaya başladı. Esnafın sorunlarının düzeltilip İnanöye yakışır bir cadde düzenlemesi gerekiyor” dedi.

“BAŞKANIMIZIN İLETİŞİM KANALLARI AÇIK”

Meclis Başkanı Berna Abiş ise, “İnönü caddesi bugün gündeme gelmiş bir konu değil. Başkanımızın zaman zaman toplantıları oluyor. 2 ay önce ortak bir toplantı oldu. Proje toplantısı oldu. Bunlar teknik konular olmakla birlikte başkanımızın iletişim kanalları açık” dedi.

“BAYRAM SONRASI AÇIKLANACAK”

Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ise, “Ulaşım ile alaklı düzenleme 2017 yılında yapıldı. Oranın trafiğinin rahatlaması için yapılan bir çalışma. Yeniden ele alınabilir. Bizim hızlıca yapabileceğimiz kent mobilyaları üzerine çalışıldı. Proje sonuna geldi. Bayram sonrası açıklayacağız” dedi.

Dip çamuru projesine şerh! Doğa katliamı