Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cennetten bir köşe Akçakese plajı! Akçakese nerede?

Deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz, İstanbul ve Kocaeli’ye 1 saat uzaklıkta Akçakese plajına bayılacaksınız. Peki bu plaj nerede? İşte detaylar…

Deniz, kum ve güneşin

İstanbul’un Şile ilçesi Akçakese Köyü, yaz aylarında deniz severlerin uğrak noktası. Şile’ye 17, İstanbul’a 60, Kocaeli’ye ise 52 kilometre uzakta olan köy temiz denizi ve dinginliğiyle ön plana çıkıyor. Hafta sonları oldukça kalabalık olan plaj hafta içi ise daha sakin oluyor. Eşşiz manzarası, temiz havası ile sizi mest edecek olan Akçakese Köyü plajları tatile gidemediğiniz yaz aylarında uğrak noktanız olacak.

ALTIN GİBİ KUMA SAHİP

Akçakese Köyü’ndeki plajların en güzel ve en cezbedici özelliklerinden bir tanesi de altın gibi kuma sahip olması. Kumda uzanıp güneşin keyfini çıkartabilir, çocuğunuz için iyi bir oyun alanı yaratabilirsiniz. Ayrıca sahil boyunca farklı koylar, ve bu koylarda işletmeler bulunuyor. Bu işletmelere araç ve malzemeniz ile gidebilir, gittiğinizde ise aracınızı ister boş bir alana isterseniz de 150 TL gibi bir fiyata otopark alanına park edebilirsiniz.

Fotoğraf Şile Belediyesi’nin sayfasından alınmıştır (https://www.sile.bel.tr/kesfet/plajlar/akcakese-plaji)

ŞEZLONG VE ŞEMSİYE KİRALAYABİLİRSİNİZ

Aracınızı park yerine bırakarak yaya şekilde plaj kısmına geçebiliyorsunuz. Bazı işletmelerde otopark parasını ödediğinizde WC/Duş gibi hizmetleri ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayrı olarak iki şezlong ve bir şemsiye kiralayabilir onun içinde 200 TL civarı bir ücret ödeyebilirsiniz. Tabi bu rakamlar işletmeden işletmeye farklılık gösterebilir bunun altını çizmekte fayda var.

ÇADIR YA DA BUNGALOV

Ayrıca Akçakese Köyü’nde doğanın tadını çıkarmanın farklı bir yolu da kamp ve bungalovda kalmak olabilir. Gittiğinizde işletmelerden çadır kiralayabilir ya da bungalovu tercih edebilirsiniz. Mükemmel bir deneyim yaşayacağınız bu günlerde tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.