Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Geçinemiyoruz” diyenleri davet ettiler! CHP Kocaeli büyük güne hazırlanıyor

Pazar günü Gebze’de yapılacak emek mitingi öncesi basın toplantısı düzenleyen CHP Kocaeli İl Örgütü, geçinemiyoruz diyen tüm vatandaşları mitinge davet etti.

Pazar günü Gebze’de yapılacak

CHP’nin ara zam isteyen asgari ücretli milyonların sesini duyurmak için düzenlemeyi planladığı ‘Emek Mitingi’nin tarihi 30 Haziran’da Kocaeli’de yapılmasına karar verildi. Yüksek enflasyon ortamında asgari ücretlinin alım gücü her geçen gün düşerken CHP’nin asgari ücretlinin ara zam talebini hükümete duyurmak için yapılacak emek mitingi öncesi CHP Kocaeli İl Örgütü sabaha saatlerinde basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Bülent Sarı’nın ev sahipliğinde yapılan basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan katıldı.

“ÜLKEMİZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

Toplantının ilk konuşmasını İl Başkanı Bülent Sarı gerçekleştirdi. Sarı konuşmasında, “Pazar günü saat 17,00’da mitingimiz var. Seçimden sonra CHP hiç durmadı. Vatandaşın, halkımızın sesi olmaya devam ediyor. Daha önce yaptığımız mitingler var. En önemli miting emek mitingi. Emeğin başkenti Gebze’de yapacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Partimizin genel başkan yardımcıları yarın da PM üyelerimiz çalışmalara devam edecek. Pazar günü Genel Başkanımızı en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Emekçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Geçinemiyoruz mitingi. Ülkemiz zor günlerden geçiyor” ifadelerini kullandı.

“HERKES SAHADA OLACAK”

Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko ise, “31 Mart seçimlerinde birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi tematik mitinglere devam ediyor. Ankara’da emekli mitingi yaptık. Rize’de bir çay mitingi, Tekirdağ’da buğday üreticileri ile ilgili miting yaptık. Yapılacak mitinglerden biri emek mitingiydi. Bu mitingin Kocaeli’de yapılmasını talep ettik. İyi bir miting olması için, CHP’nin Kocaeli’de daha büyük dalga yaratması için herkes sahada olacak. Hepinizi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“ADALETSİZLİĞE SES VERECEKLER”

Son olarak söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Ulaş Karasu yaptığı konuşmada, “Dün İzmit, Gölcük ve Gebze’de incelemelerde bulunduk.. Sendikalarımızı mitingimize davet ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Miting saatine kadar vatandaşlarımızı mitinge katılması konusunda çalışmalar devam edecek. Kocaeli Türkiye sanayisinin lokomotifi. Kocaeli aynı zamanda bir emek şehri. 1 milyonun üzerinde emekçi mevcut. Emekçiler uğramış oldukları gelir adaletsizliğine karşı ses verecekler. Ekonomimiz bir çıkmaza doğru gidiyor. 31 Mart’ta birinci parti oldu partimiz. 31 Mart’tan bugüne kadar 4 miting gerçekleştirdik. Gebze’de geçinemiyoruz diyenlerin mitingini gerçekleştiriyoruz.

“İKTİDAR SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ”

Toplumun geçinemiyorum diyen tüm kesimlerini davet ediyoruz. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı asgari ücrete zam düşünmediklerini açıkladı. 15 bin lira kiranın olduğu şehirde insanların 17 bin lira alması doğru değil. İktidar tabandan gelen sese kulak tıkamaktadır. Asgari ücret aralık ayında kadar alım gücü olarak 8 bin liraya kadar düşecektir. 22 yıldır iktidarda olanlar bu sorumluluktan kaçamazlar. Emekliler de 10 bin lira almaya devam edecek. Kök maaşa zam yapacaklar” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN KATILIM DEĞİL MESAJ”

Daha sonra bir kez daha söz alan İl Başkanı Bülent Sarı İzmit Real Otoparkından saat 15.00’da araç kalkacağını ve diğer ilçelerden de araçların miting alanına gideceğini ifade etti. Sarı konuşmasında, “Katılımcı sayısı ile ilgili rakam vermek doğru değil. Önemli olan emekçi kardeşlerimizin geçinemeyenlerin katılımı. Katılım olarak yüksek bir rakam bekliyoruz. Katılımdan önemli olan ülkemize vereceği mesaj” dedi.

“TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”

Genel Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise, “Emek Örgütlerinin genel başkanlarını genel başkanımız arayıp davet etti. Bizler de burada Sendika başkanlarımızı davet ediyoruz. Gelmek isteyen tüm partilere kapımız açıktır. Sadece farklı partilerin flamalarına izin verilmeyecektir” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?