Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’liler Ercan’ın bayram kutlamasından rahatsız

İzmit Belediyesi meclis toplantısında CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın belediyeye ait reklam panolarında bayram mesajı yayınlaması meclis gündemine taşındı.

İzmit Belediyesi meclis toplantısında

İzmit Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza 9’uncu katta bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis Başkan vekili Mehmet Ümit Küçükkaya başkanlığında yapılan meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

“NASIL BÖYLE BİR HAK TANINDI”

Meclis toplantısında gündem maddesi görüşülmesi öncesi MHP’li Meclis üyesi Okan Karagöz, CHP il Başkanı tarafından İzmit Belediyesine ait reklam alanlarının kullanılmasını sordu. Karagöz yaptığı açıklamada, “Bir kurban süreci geçtik. Belediyenin bilboardlarının kiralanmadığını öğrendik. Fatma Hanım’ın bayram mesajının yanında ilçe başkanını bayram kutlamaları vardı. CHP ilçe başkanımıza nasıl böyle bir hak tanındı. Ticari olarak kullanılmıyor diyorsunuz. Bedelsiz olarak tanındıysa meclis grubu olan partilere neden böyle bir imkan tanınmadı” dedi.

“BBP VE MHP’YE DE KULLANDIRILDI”

Cevap veren meclis başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “İzmit Belediyesi kullanımında bazı tanıtım alanları. Bunun dışında müsaitlik durumuna göre dernekler, vakıflar, STK’ların duyuları için belediye ücretsiz olarak temin ediyor. Reklam materyalı giydirmesi isteyen kişiye aitti. Daha önce Büyük Birlik Partisinde ve Nevzat Bey döneminde MHP’ye kullandıırldığı gibi kullandırıldı. Materyallerini kendilerini karşılamak kaydı ile belediyeye ait yerler kullanılabilir durumdadır” dedi.

“HABERİMİZ OLMADAN NASIL BAŞVURU YAPACAĞIZ”

Tekrar söz alan Okan Karagöz, “Nazım Başkanımın saydıkları ya dernek ya da geçmiş dönem ilçe başkanları. Şuanda dernekten bahsetmiyoruz. İlçe Başkanı. BU siyasal bir durum. Neden haberimiz yok bu konudan. Haberimiz olmadan nasıl böyle bir duruma başvurulacak. Konu farklı yere taşınmak istiyor” dedi.
Reklam panolarının Gelecek Partisi tarafından da kullanıldığının açıklanması sonrası Cumhur İttifakı grubu Millet İttifakına yönelik bir uygulama olduğunu iddia etti. Meclis Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ise, “Millet İttifakı tarihde kalmış bir ittifaktır. O ittifakın genel başkanı ile siz sarayda görüşüyorsunuz. Vatandaş Türkiye İttifakında buluştu. ” dedi.

Gölkay Park ne durumda? “Yapmayacaksınız başka belediyeye devredin”

Çilekleri çalınan belediye tarlaya küstü mü?