Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEMMUZ AYI KİRA ZAM ORANI SON DAKİKA: 1 Temmuz’dan Sonra Kira Artış Oranı Kaç Olacak? Temmuz Ayı Konu / İşyeri Kira Artış Oranı

Yüzde 25 zam sınırının kalktığı Türkiye’de temmuz ayı kira zam oranı belli oldu. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanan TÜİK haziran enflasyon oranı ardından kiralara gelecek zam tutarı netleşti. 1 Temmuz’dan sonra kira artış oranı belli oldu. İşte temmuz ayı kira zam oranı..

Yüzde 25 zam sınırının

TÜİK kira artış oranı araştıran vatandaşlar son fiyatları öğrendi. Yüzde 25 kira sınırının kalktığı kira fiyatlarında yeni dönem başladı. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü belli olan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 olarak açıklandı. Temmuz ayında kiralarına ne kadar zam geleceğini merak eden vatandaşlar için temmuz ayı kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. 1 Temmuz’dan sonra kira artış oranı belli oldu. İşte temmuz ayı kira zam oranı..

TÜİK TEMMUZ KİRA ARTIŞ ORANI 2024

1 Temmuz’dan sonra kira artış oranı fırladı. Hükümet tarafından 2 yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırı sona erdi. Haziran 2022’den bu yana devam eden yüzde 25 kira sınırı temmuz ayına girişle birlikte sona erdi. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren 1 temmuz ayı işyeri kira artış oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Kiralarında zam yapılacak ya da yeni ev tutacakları ilgilendiren TÜİK temmuz ayı kira zam oranı yüzde 65,07 oranına göre hesaplanacak. Örneğin 10 bin TL kirası olan bir vatandaşın temmuz kira zammı ardından yeni kirası 16,507 TL olacak.