Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müstakil bina çöktü! 2 kişi enkaz altında can verdi

Derince Dumlupınar Mahallesinde bulunan ve yıkım hazırlığı yapılan metruk binanın bir bölümü, binada çalışan işçilerin üzerine çöktü. Enkaz altında kalan biri 15 diğeri ise 46 yaşında olan iki kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Derince Dumlupınar Mahallesinde bulunan

Alınan bilgiye göre Derince Dumlupınar Mahallesi İkizler Sokak adresinde bulunan tek katlı müstakil binada yıkım öncesi demir malzemeleri sökmeye gelen işçilerden Ömer Faruk Yıldız (15) ve Metin Akkaya (46), teras sundurmasının üstlerine çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler enkaz altında kalan Akkaya ve Yıldız’ı bulundukları yerden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Ambulansla Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız ve İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akkaya burada yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Olay yerine gelen polis ekipleri çöken binada incelemelerde bulunurken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Emniyet Müdürü Faruk Karaduman olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Arsa içindeki binanın bir süre önce bir müteahhit tarafından satın alındığı ve yıkım öncesi binada bulunan demir malzemelerin sökülmesi için görevli işçilerin çalıştığı esnada çökmenin meydana geldiği öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olayla ilgili yasal işlem başlatılacağını belirtti. 

“BAYRAM ÖNCESİ HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”

Vali Yavuz, “Binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılmak istendiği anlaşılmış. Çökme neticesinde talihsiz bir kaza yaşanmış ve 2 kardeşimiz kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmiştir. Şu anda ekiplerimiz olay yerinde gereken çalışmaları yapılıyor. Olayın sebepleriyle ilgili detaylı bir çalışma yapılacak. İhmali olanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Bayram öncesi hepimize geçmiş olsun” dedi. Evinin balkonundan olayı görüp 112’yi arayan ve gördüklerini anlatan Emine Karagöz ise, “Orası eski bir bina. Hiç oturan yoktu. İlk taşındığımız zaman yaşlı bir bayan vardı, o vefat ettikten sonra hiç gelen giden olmadı. Zaten bahçe de perişan halde. Yaklaşık 10-15 gün önce yeni tabelalar koydular, ‘satılık bina’ diye. Biri satın almış” dedi. 

“KENDİ SONLARINI KENDİLERİ HAZIRLAMIŞ GİBİ OLDULAR”

Dün itibariyle çalışmaların başladığını belirten Karagöz, “Kendi halinde 5-6 kişi çalışıyorlardı. Dün öğleden sonra başladılar çalışmaya. Bayağı geç bir saate kadar çalıştılar. Bugün de çalıştılar. Bir gürültü koptu. Baktım, evi yıkılıyor olduklarını düşündüm. Ses oluyor diye kapıyı kapattım hatta. Sonrasında ise komşulardan ses duydum, ‘Altında biri kalmış’ dediler. Hemen acili arayın dediler, ben de 112’yi aradım. Yeri tarif etmeye çalıştım. İki kalmış binanın altında. Biri genç bir çocuk biri de amcaydı. Maalesef üzücü bir şey yaşadık. Sundurmanın demirlerini sökünce kendi sonlarını kendileri hazırlamış gibi oldu” şeklinde konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.