Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Düzce Belediye Başkanı Özlü’den Suriyeli meselesine çarpıcı yorum: 4 maddelik uzlaşma metni

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Suriye sorununun dört maddelik bir uzlaşma metni açıklayarak Türkiye ile Suriye ilişkileri konusundaki çözüm önerilerini sıraladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik açıklamaları sonrasında da eski bakan ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

UZLAŞMA METNİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı ve şimdi AKP’li Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den önemli bir çıkış geldi. 25 yıl boyunca Savunma Sanayi Başkanlığı’nın farklı kademelerinde görev almış ve son olarak müsteşar Savunma Sanayi Müsteşar Vekili olarak görevde bulunmuş olan Özlü, Suriye sorununun 4 maddelik bir uzlaşma metni imzalanarak çözülebileceğini vurguladı.

SOSYAL MEDYADA DUYURDU

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Faruk Özlü, Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları arasında imzalanacak Mutabakat Muhtırası metninin şu hususları içermesi gerektiğini belirtti:

“Suriye Yönetimi’nin kapsamlı bir genel af ilan etmesi,

Türkiye’de yaşayan bütün Suriye vatandaşlarının ön şartsız ülkesine kabul edilmesi,

Türkiye ve Suriye’nin birbirlerinin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi, muhalif ve bölücü terör örgütlerine kendi ülkelerinde müsaade etmemeleri,

İç savaş nedeniyle Suriye’de tahrip olan bütün altyapı ve üst yapıların Türk firmalarınca yeniden inşa edilmesi. Bu maksatla, Türkiye tarafından Suriye’ye Eximbank kredisi açılması.”

Başkan Özlü, bu mutabakatın gerçekleşmesinin her iki ülke için, bölge için ve tüm dünya için doğru olacağını vurguladı.