Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jeff Bezos’un Datça’da bir restoranda ödediği 3,5 milyon TL tutarındaki hesap şok etti. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos kimdir? Kaç yaşında?

Jeff Bezos, dünyanın en varlıklı kişilerinden biri olarak bilinen isimlerden biri, Marmaris ile Datça arasında bulunan bir otelin restoranında büyük bir meblağda hesap ödedi.

Jeff Bezos, dünyanın en

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, her yaz olduğu gibi bu yaz da dostlarıyla birlikte Türkiye’nin sahil bölgelerini tercih etti. Geçtiğimiz günlerde Bezos, ‘Flying Fox’ adlı yatıyla Fethiye limanına demir atmıştı. ‘Cayman Adaları’ bayraklı olan ve dünyanın en büyük 20 yatından biri olan ‘Flying Fox’, Fethiye iskelesinde 600 bin litre yakıt ikmali yaptı.

Ünlü zengin, Marmaris ile Datça arasındaki D-Maris Otel’in restoranında yemek yedi. Bezos, lüks restoranda dostlarıyla birlikte tattığı öğün için tam 100 bin Euro (3,5 milyon TL) tutarında hesap ödedi.

JEFF BEZOS KİMDİR?

Jeff Bezos, 12 Ocak 1964 tarihinde Albuquerque, New Mexico’da doğmuş Amerikalı bir iş insanı, mühendis ve girişimcidir. Eğitimini Princeton Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği alanında tamamlamıştır.

Bezos’un en büyük başarısı Amazon’un kuruluşu ve büyümesidir. 1994 yılında kitap satışı üzerine odaklanarak başladığı Amazon, kısa sürede internet üzerinden her türlü ürünü satan devasa bir e-ticaret platformuna dönüşmüştür. Bezos’un liderliğinde Amazon, dünyanın en büyük çevrimiçi perakende şirketlerinden biri haline gelmiş ve sadece e-ticaretle kalmayıp, bulut bilişim, yapay zeka, dijital yayıncılık gibi alanlarda da önemli hizmetler sunmaktadır.

2018 yılında Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin insanı unvanını kazanmış ve uzun yıllar boyunca bu unvanı korumuştur. Bezos’un serveti, Amazon’un yanı sıra kişisel yatırımları ve uzay taşımacılığı alanındaki girişimi olan Blue Origin’in de başarısıyla önemli ölçüde artmıştır. Blue Origin, uzay keşif teknolojileri ve ticari uzay taşımacılığı alanında ilerlemektedir.

Jeff Bezos, 2021 yılında Amazon’un CEO’luk görevini Andy Jassy’ye devretmiş olsa da, şirketin yönetiminde etkin bir rol oynamaya devam etmektedir. Ayrıca Bezos, filantropi çalışmaları ve çevre koruma girişimleriyle de bilinmektedir.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zenginleri listesinde ,Amazon’un kurucusu ve büyük hissedarı Bezos  205 milyar dolarlık servetiyle zirvede.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar Dizisi Yeni Sezon İlk Bölüm Hangi Kanalda? Bahar 17. Bölüm Hangi Canlı Yayın Linkinde?