Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rıza Kayaalp’ten açıklama: Hukuk mücadelemizi başlattık

Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, geçici olarak müsabakalardan men edilmişti. Kayaalp, yaşananlar sonrasında hukuki mücadele başlattıklarının altını çizdi.

Yasaklı madde kullandığı tespit

Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, geçici olarak müsabakalardan men edildi. Rıza Kayaalp, Paris 2024 Türkiye kafilesinden çıkartılırken, yerine Paris’te Hamza Bakır güreşecek.

Yaşanan süreç sonrası 34 yaşındaki Rıza Kayaalp’ten bir açıklama geldi. Kayaakp’ın açıklaması şu şekilde; 

”Kariyerim boyunca hayatımın her alanında gerekli tüm dikkat ve özeni gösterdim. Gerek aldığım besinlerde gerekse kullandığım ağrı kesici gibi ilaçlarda bile uzmanlarımdan onay almadan hareket etmedim. Spor camiasında da bütün bu detaycılığım fazlasıyla bilinir. Bahsetmiş olduğum şikayetlerime yönelik tedavi sürecimde bana yazılan reçeteyi spor hekimime yazılı ve sözlü şekilde danışarak kariyerimin verdiği profesyonel bilinçle tedavi sürecine başladım.

HUKUK MÜCADELESİ

Hukuk mücadelemize başladık. Spor hekimimin onayıyla başlanan bu tedavi sürecinde tarafıma uygulanan yanlış tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılmam tedbiren geçici olarak askıya alındı. Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız.”

BAŞ DÖNMESİ…

Uzun süredir baş dönmesi, baş ağrısı ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklardan dolayı bu ilaçları kullandığını belirten Kayaalp hakkında çıkacak karar bekleniyor.