Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Kahrolsun sokak hayvanları!

Yıl 2024, her yer sokak hayvanı kaynıyor, son yıllarda sokak hayvanları tarafından yüzlerce kişi saldırıya uğruyor, bir çoğu ısırılıyor, hastanede tedavi altına alınıyor. Vatandaşlar bu yaşanan olaylar karşısında tepkili. Halk yorgun, iki dere bir arada kaldı. Bir tarafta sokaktaki canlar diğer tarafta saldırıya uğrayan canlar yani insanlar.

Bunca sene görevini doğru düzgün yerine getirememiş belediyeler, milletvekilleri, diğer tarafta hayvanseverler ve dernekler.

Peki ne oldu da konu sokaktaki canlılara geldi. Köpeklerin uyutulması ve sayılarının minumum düzeye düşürülmesi gündemde.
Türkiye’nin gündemi sürekli değişiyor, her gün yeni bir konu çıkıyor.Ve bizler artık deli danalar gibi bir o yana bir bu yana savruluyoruz.

Evimizde beslediğimiz küçücük bir balık bile hastalandığında üzülüyoruz, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Kedimiz köpeğimiz hastalandığında hemen veterinere götürüyoruz. Maddi manevi ne varsa elimizden geldiğince olanaklarımız doğrultusunda paralar harcıyoruz. Şimdi düşünsenize her gün sokakta gördüğümüz, selam verdiğimiz, hatta kafasını okşadığımız canları belki de bir kaç ay sonra bir daha göremeyeceğiz. Neden mi ? Çünkü belediyeler görevini çok düzgün yapamadı, hayvanseverler görevini iyi yapamadı, dernekler görevini yapamadı, yani kısacası sınıfta kaldık ve bugün bu konu gündemimizde.

Bütün herkes suçluyken mağdur olanlar sokak hayvanları, masum canlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanının yerinde olsaydım inanın, bu projeden bir an önce vazgeçer yeni bir reform yapardım. Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşların takdirini toplar, gönüllerde taht kurardım.

Ülkede mafyalar, uyuşturucu baronları, sahte din adamları, hırsızlar, katiller, sapıklar dururken bir an da konunun sokak hayvanlarına gelmesi ve uyutulması nasıl olur da gündemimizde olur.

Ben bu konunun meclise taşınacağını, bu yönde bir karar alınacağını, ve canların uyutulacağını düşünmüyorum. Göreceksiniz bu dayeni bir gündem ve halkı oyalama taktiği demedi demeyin.

Hala köpek besleyen biri olarak şunu söylemeliyim. Türkiye’de ki canlı satışları son bulmadıkça sokak hayvanlarına gereken değer verilmedikçe, abuk sabuk  dernekler olduğu sürece, dengesiz ruh hastası kedi köpek beslemesini bilmeyen hayvan severler olmadığı sürece bu sorun hiç bir zaman düzelmeyecek.

KAHROLSUN SOKAK HAYVANLARI!

Tek suçları Allah tarafından yer yüzüne getirilmiş olmaları olan canlıların yanındayız. ONLARI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER