Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz gitmeden bu sorunu çözecek mi?

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz pozartesi günü kuaförleri ilgilendiren çok önemli bir toplantı yaptı ve kararını verdi. Ancak bu karar açıklanmadı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz

Kocaeli’de kuaför ve berber esnafının gündemi, hafta tatilleri. Tatil konusuyla ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 8 Temmuz Pazartesi günü önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Yavuz, Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, Kocaeli Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Oda Başkanı Yavuz Doğar Gebze Kuaförler ve Berberler Oda Başkanı Metin Yaşar, Gölcük Kuaförler ve Berberler Oda Başkanı Mevlüt Gül’ü makamına çağırarak bir toplantı gerçekleştirdi.

PAZARI TATİL İSTEDİLER

Bu toplantıda kuaför ve berber esnafının hafta tatili sorunu görüşüldü. Oda başkanları, tüm kuaför ve berberler için pazar günlerinin tatil ilan edilmesini talep etti. Ancak Vali Yavuz’un bu toplantıda farklı bir karara vardığı ve bu kararını oda başkanlarına bildirdiği iddia edildi.

VALİ YAVUZ’UN PLANI

Toplantıda Vali Yavuz’un, “Sizin pazar günü tatil talebinizin ardından gerekli araştırmayı yaptırdım. Pazar günü kadın kuaförleri için uygun değil. Bu nedenle kadın kuaförleri için salı günü hafta tatili olması daha uygun. Erkek berberleri ise pazar günü hafta tatili yapabilir. Kararı bu şekilde açıklayacağım” dediği iddia ediyor.

UYGULAMAYA SOKACAK MI?

Bu toplantıdan bir gün sonra Vali Seddar Yavuz’un Malatya’ya tayini çıktığı Resmi Gazete’de yayınlandı. Şimdi Vali Yavuz’un alınan bu kararın uygulamaya sokup sokmayacağı berber ve kuaför esnafı tarafından en çok merak edilen konu. Esnaflar, Vali Yavuz’un kararını bekliyor.