Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

File Market duyurmuştu, pilot uygulama başladı! Destek de var, tepki de

BİM’in markası olan FİLE Market’te nakit ödeme döneminin son bulacağı ifade edilmişti. Pilot uygulama Ankara’da başladı

BİM’in markası olan FİLE

Bazı marketlerinde nakit ödemeyi kaldıracağını ve sadece kredi, banka kartıyla ödeme kabul edeceğini resmen duyurdu.
Temmuz ayı başında sosyal medyada yayılan bir paylaşımda FİLE Market’te nakit ödemenin 8 Temmuz tarihi itibari ile son bulacağı ifade edilmişti. Görselin kısa sürede yayılması ile birlikte nakit ödeme devri bitiyor yorumları yapılmıştı. Kimi vatandaşlar bu durumu savunurken kimileri ise tepki göstermişti.

“HIZLI VE HİJYENİK”

Kocaeli’de de şubeleri bulunan File Market’ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sevgili müşterilerimiz 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir” ifadeleri yer aldı.

TEPKİ DE VAR DESTEK DE

8 Temmuz tarihi itibari ile uygulamanın tüm şubelerde geçerli olacağı düşünülüyordu. Ancak uygulamanın önce pilot mağazalarda başladığı öğrenildi. Ankara’daki belli şubelerde başlayan uygulama zamanla diğer şubelerde de yaygınlaşacak. File Market Pilot uygulamanın başarılı olması durumunda diğer şubelerinde de benzer değişiklikler yapmayı planlıyor. Sosyal medyada, FİLE Market’in bu yeni politikasına dair çeşitli tepkiler yer alıyor. Bazı müşteriler değişikliği olumlu karşıladı. Bazıları ise duruma “kısıtlayıcı” olduğu gerekçesiyle eleştirel yaklaştı.