Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akın Bilge Başaran: Bu yükü hep beraber omuzlayacağız

Karamürselspor Kulübü’nün yeni başkanı

Karamürselspor Kulübü’nün yeni başkanı ve aynı zamanda Karamürsel Belediyesi Başkan Yardımcısı Akın Bilge Başaran “Bu yükü hep beraber omuzlayacağız” dedi.

BİRAZ SIKINTILI GEÇTİ

Kulübe sahip çıkan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Akın Bilge Başaran şu ifadelere yer verdi: Kulübümüz bu sezon BAL’a yükseldi. Ardından eski yönetim görevini bıraktı ve devam eden süreç biraz sıkıntılı geçti. Ancak Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çalık’ın kulübe sahip çıkması önümüzü açtı ve Ahmet başkanımız bu yönetimin oluşmasında öncü oldu.

ALT YAPI VE TESİS

Yeni yönetimimiz ve Karamürsel halkımızın desteği ile sezonu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. 5 yıllık bir plan için buradayız. Temel sorunlara odaklandık. Futbol bazında bu sezon mücadeleci ve formayı arzulayan bir takım kurmak amacındayız. Ancak asıl üzerinde durmamız gereken konular alt yapı ve tesis konularıdır. Kulübümüz ve diğer kulüplerimizin faydalanabileceği bir tesis projesini hayata geçirmek için çaba sarf edeceğiz.

BU ZAMANDA DESTEK BULMAK KOLAY OLMUYOR

Öte yandan aynı şekilde bir otobüs tahsisi söz konusu olacak. Karamürselspor olarak alt yapıdan yetiştirdiğimiz sporcularla rekabetin içinde olma amacındayız. Takdir edersiniz ki Karamürsel küçük ve sanayinin olmadığı bir ilçe. Haliyle şu zamanki ekonomik şartlarda destek bulmak da kolay olmuyor. Bu anlamda Ahmet başkanımız başta olmak üzere bizlere elini uzatan herkese teşekkür ederim.

PARA BAŞARININ GARANTİSİ DEĞİLDİR

Şu açıdan da zorluk çekiyoruz. Statü duyurulmadı ve doğal olarak hareket edilemiyor. BAL statüsünün adaletsiz olduğunu belirtmek isterim. Çok büyük bütçeleriniz olsa da düşme ihtimaliniz kalma ihtimalinizden daha fazla. Şunu da ekleyeyim. Para başarının garantisi değildir. Ortada bir ruh, arzu, forma aşkı ve iştah yoksa paranın da değeri olmuyor. Karamürsel olarak mütevazı bir bütçe ile yola çıkacağız.

1992’DE NEYSE 2024’TE DE AYNI

Ben 1992’de çıkan takımda da vardım, 1998’de düşen takımda da vardım. Her yükselişten sonra uzun yıllar kaybettik. Bunun başlıca nedeni alt yapıya yatırımın yapılmamasıydı. Karamürsel’in 1992’de hangi tesisi varsa 2024’te de aynı tesisi var. Sadece 1 saha bulunuyor ve antrenman yapabilecek ek bir sahamız mevcut değil. Tamam, zor bir coğrafyadayız ancak bir şekilde çözüm getirilebilirdi. Yer geliyor 4 takım aynı anda antrenman yapıyor.

BÜTÇE PLANLAMAMIZ 6 İLE 10 MİLYON ARASINDA

Yıllardır 1. katı çıkmadan 3. katı atmaya çalışıyoruz. 2010’da 3-5 yıl takım kuramadık. Görevi yeni teslim aldık. 6 ile 10 milyon arasında bir bütçe planlamamız var. Yönetimdeki arkadaşlarımızın yüzde 80’i camiayı bilen, sporun içinden insanlar. Hepsi sporun ve Karamürselspor’un emektarları. Şehrimizin kulübü Kocaelispor ile de temasımız muhakkak ki olacak. Bu yükü sadece Ahmet başkanımız, ben ve yönetimimiz omuzlamayacak, Karamürsel’de yaşayan herkesin desteğine ihtiyacımız var.