Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün seçime gidiyor. TFF 2024 seçimlerinde aday olan isimler Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu. Bu nedenle, TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kim olduğu merak edilmeye başlandı. Hacıosmanoğlu, 2013-2015 yılları arasında Trabzonspor başkanlığı görevinde bulunmuştu. Peki, İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, nerelidir ve ne iş yapar?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)

İbrahim Hacıosmanoğlu, 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Hayrat beldesinde doğdu. Uzun yıllar ticaretle uğraştı. 2005-2007 yılları arasında Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2008 yılında, dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın istifa edip seçim kararı alması üzerine başkanlık için aday oldu. Ancak, seçimlerde diğer aday Sadri Şener’e karşı kaybetti ve başkan seçilemedi.

GÖREVİNİ DEVRETTİ

27 Şubat 2012’de gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine adaylığını koydu, ancak seçimi kazanamadı. 26 Mayıs 2013’te yapılan seçimlerde yaklaşık 4500 oyun 1571’ini alarak Trabzonspor’un 15. başkanı oldu. 5-6 Aralık 2015’te düzenlenen seçimleri kaybetti ve görevini Muharrem Usta’ya devretti.

YENİ BAŞKAN 2027’YE KADAR GÖREVDE

Üç adayın başkanlık seçimine katılabilmesi için bugün Genel Kurul Divanı’na, delegelerin beşte birinin (65 delege) ıslak imzalı desteklerini sunmaları gerekiyor. Her delege yalnızca bir başkan adayı için imza verebilir. Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027’ye kadar görevde kalacak. Yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi’nin mevcut yönetim kurulundan bazı üyelerle yollarını ayırdığı ve yeni isimleri ekibine kattığı belirtiliyor. Rakibi İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ise özellikle 2. ve 3. Lig’deki Anadolu kulüplerinden oy toplamak için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında Ankara’ya taşınan İYİ
Sıradaki Haber Akşener’in yeni adresi ifşa oldu!