Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlçeyi karıştıran karar! “Mesele Karamürselspor değil”

Önceki dönemde Ereğlispor tarafından istenilen tesisin Karamürsel Belediyesi tarafından Karamürsel Spor Kulübüne verilmesi ilçede tartışmalara neden oldu. Alanın Karamürsel Spor Kulübüne verilmesine karşı olmadıklarını ifade eden Ereğlispor Yöneticisi Kadir Onur Kaya, tepki sebeplerini açıkladı.

Önceki dönemde Ereğlispor tarafından

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Karamürsel Ereğli’de tartışma konusu oldu. “Sporun kenti Karamürsel’imizi Yeni Bir Spor Tesisini Kazandırıyor Olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Çalık, Ereğli’de bulunan eski belediye binasının Karamürsel Spor Kulübü ve ilçede bulunan diğer amatör spor kulüplerine hizmet vereceğini ifade etti. Önceki Belediye Başkanı İsmail Yıldırım döneminde Ereğlispor tarafından talep edilen bina alanın cami avlusu yapılacağı gerekçesiyle reddedilmişti. Yeni dönemde ise binanın Karamürsel Spor Kulübüne hizmet vereceğinin açıklanması Ereğli’nin tepkisine neden oldu.

“EREĞLİLİLER RAHATSIZ”

Çalık’ın paylaşımı sonrası Ereğlispor destekçileri duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Ereğlispor Yöneticisi Kadir Onur Kaya, tesisinin Karamürsel Spor Kulübüne verilmesine karşı olmadıklarını ancak köy meydanında tesisin uygun olmayacağını ifade etti. Süreç ile ilgili kimsenin bilgilendirilmemesine tepki gösteren Kaya, “Kimseye haber verilmedi. Yerin uygun olmadığını düşünüyoruz. BU iş daha kolay bir şekilde halledilebilir” dedi.

“YAKIŞIK BİR YER DEĞİL”

Biz Karamürsel tesisine karşı değiliz. Önceki dönemde biz binanın Ereğlispor Tesisi yapılmasını talep etmiştik. Ama oranın cami avlusu yapılacağı söylenmiştir bize. Bunu öğrendiğimizde geri duruğ başka bir yer kiraladık. Oras köy meydanımız. Yakışık bir yer olmayacağını düşündüğümüz için o tesisi orada istenmiyor. Ne köyün muhtarının ne cami derneğini ne de Ereğlispor Kulübüne ne de meclis üyelerinin konu ile ilgili bilgisi yok. Bilgi verilmemesi bizi rahatsız etti.

“YENİ YÖNETİMDEN İSTEMEDİK”

Bize sorulsaydı daha uygun yerler var. Onları da söylerdik. Avlu olacak yere yapılması yanlış. Bundan önceki dönemde verilmedi. Yeni gelen yönetimin böyle bir tasarrufu olmayabilir. Kimseye haber verilmedi. Yerin uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu iş daha kolay bir şekilde halledilebilir. Biz istedik vermedik konusu değil yeni yönetimden istemedik zaten. Farklı planlar vardır. Kimseye sorulmaması bizi rahatsız etti. Keşke daha iyileri olsaydı” dedi.

İlçenin gündemi: Ereğli’ye haram, Karamürsel’e helal