Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sinan Ateş davasında yeni karar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in cinayetine ilişkin davada savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Davanın yeni tarihi ve beraat kararları duyuruldu.

Eski Ülkü Ocakları Genel

Ankara’da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 12 tutuklu sanığın yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi. Savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar isimli 3 tutuksuz yargılanan sanığın beraatini isteyen savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ‘müşterek fail’ olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateş’i ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsini istedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Özyağcı’nın ayrıca ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş hakkında ‘suça azmettiren’ olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında ‘suça azmettiren’ olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapması için 30 Eylül’e ertelendi. İddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma isteyen savcı, 3 sanık için de beraat talep etti.