Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Emirhan Akman

Derbent’in potansiyeli harcanıyor! Harekete geçin

İlk defa bir köşe yazımda ‘kayırma’ yapacağım. Bu kez yaşadığım, dostlarımın, ailemin olduğu Derbent’i yazacağım…

Derbentliler yıldı.

Kartepe’nin bir iddiası var: Turizm ilçesi olmak!

İddia güzel ve anlamlı, ben de destekliyorum. Peki ama bir ilçe eğer turizmle öne çıkmak istiyorsa elektriksiz ve susuz bu gerçekleşebilir mi? Elbette gerçekleşemez.

Kartepeliler ve özelde de Derbentliler bitmek bilmeyen elektrik kesintilerinden bıktı. Ben de 2-3 yıl öncesinde kadar Derbent’te yaşıyordum, yakından biliyorum. Gökyüzünden bir damla yağmur düşecek ya da bir yaprak kıpırdayacak olsa telefonumu şarja takardım çünkü belli ki elektrikler gidecek. Gerçi yağmur ya da rüzgâr yokken de elektrikler gidiyor. Kartepe’nin genelinde bu sorun var, artık bunu netleştirelim: SEDAŞ Kartepe’ye iyi hizmet veremiyor! Üstelik Derbentlililer faturalarını eksiksiz yatırıyorlar, yani ödedikleri şeyin hizmetini alamıyorlar, bu daha da sinir bozucu. En önemli günlerinde elektrikler gidebiliyor… SEDAŞ bu konuda çok demokratik. Düğün, sünnet, cenaze, eğlence dinlemeden her an elektrikleriniz gidebilir, hiç ayırt etmiyorlar.

Tekrardan soralım elektriksiz turizm yapmak mümkün mü?

Derbent, Sapanca ve Maşukiye’den sonra ilk kez kendi halkının para kazanabildiği bir turizm dönemi yaşıyor ve bu bir dönem değil, muhtemelen önümüzdeki yıllarda da böyle olacak. Bungalov turizmi Derbent’te de oldukça güçlü bir şekilde yayılıyor.

“BİZ NE YAPABİLİRİZ”

Bölgedeki işletmeci kardeşlerim, abilerimle konuştum diyorlar ki, “Emirhan biz müşteriyi Ankara’dan, İstanbul’dan getiriyoruz. İşletmemizde mutlu ediyoruz, ne söz verdiysek onu tutuyoruz. İkili ilişkilerimiz çok iyi ama 2 gün iyi geçen konaklama, 3. gün elektriklerin gitmesiyle kötüye gidiyor. Hatta elektriğin yanında bir de bazen su kesiliyor. Biz buna ne yapabiliriz?”

En rahat geçmesi gereken tatil günlerini elektriksiz ve susuz kalarak geçiren tatilci bir daha Kartepe’ye, Derbent’e gelir mi? Muhtemelen gelmez. Bu tatilci işletmeye ve bölgeye yüksek puan verir mi? Vermez… Kartepe’de turizm yapanlar resmen akıntıya karşı kürek çekiyorlar. Bu arada Mustafa Kocaman’ın iyi niyetine şahidim, bu konuda hiçbir şüphem yok ama iyi niyetten fazlası gerekiyor çünkü sorun ortada duruyor.

YENİ SORUN: SU SORUNU

Son zamanlarda kurak yaz mevsimiyle birlikte bir de su sorunu ortaya çıktı. Kartepe bölgesinde belirli aralıklarla su kesintisi yaşanıyor. Derbent de bundan payına düşeni alıyor. Su sorunu ortaya çıktığından beri merak ediyorum, nasıl olur da su sorunu yaşanabilir?

İlk nedeni şu ki, İSU mevsimin bu kadar kurak geçeceği ihtimaline karşı önlem almamış.

İkinci neden: Derbentliler arasında ismine ulaşamadığım birileri bahçesine kaçak su akıtıyor. Son zamanlarda İSU yerinde bir kararla denetimlerini artırmış, kaçak kullananları yakalamış.

Üçüncü neden: İSU’nun çalışanlarının bölgeyi iyi tanımaması. İSU’nun emekli ettiği çalışanların çoğu bölgeyi iyi tanıyan, avuçları gibi bilen insanlarmış. Şimdi çalışanlar canla başla çalışsa da, bölgeyi tanımadıkları için zorlanıyorlarmış.

Derbent’ten kime ulaşsam İSU’nun canla başla çalıştığını söylüyor, ben de onlara inanıyorum fakat sadece iyi niyet ya da çok çalışmak değil; planlı ve her duruma hazır olmak gerekli. İSU’nun sorunları çözeceğine inancım tam fakat SEDAŞ için aynı şeyi düşünmüyorum…

Bir kez daha dile getireyim ve böylece kayırma yazımı sonlandırayım: Derbent sahipsiz değil ve Kartepe’nin turizm ilçesi olma iddiasını en güçlü sürdürecek noktalardan birisi.

 

YORUMLAR

12 adet yorum var

  1. Derbent nasıl turizim beldesi olur! 1-Turizim üniversitesi ile iş birliği yapar, projeler üretime. 2-Eğitime önem verir, zenginliklerinin farkına varırsa. 3-Ben değil biz olarak düşünürse. 4-Örgütlü üretime geçerse. 5-Beledye binasında başta kütüphane oluşturur okumayı yaygınlaştırırsa. 6-Çevresinde kurulan sitelerde yaşıyanlarla ortak bir çalışma düzeni kurarsa. 7-Kültürünü geliştirir gezmek görmek için gelenlere cazip sunumlar, yöresinde üretilen leri sunarsa. 8-Doğayı koruma bilincine ulaşırsa turizim beldesi olur, başarıya ulaşır.

    14
  2. Yaprak kimildasa elektirik gidiyormus o kadarda deyil abarttiklari kadar yazin havuzlar var klimalar var bonkolavlar cogaldi tirafa patladi yarim saata geldi muhtarim sagolsun bi kere her yerde var kesinti

    0
    12
  3. Derbentimiz terk edilmiş bir şehir gibi,onca siyasi insan bizden çıktı fakat cebini dolduran kimseyi tanımadı..bence derbent halkı eyleme geçmeli hangi siyasi parti üyesi olursa olsun tek noktamız köyümüz olmalı,hizmet istiyoruz..

    12
  4. Dağ su kaynağı ama her yeri beton yap her eve havuz yap bahçe sulaması yap plansız konut ve bungolav artışı yaptır ee su yok önce plana uyacaksın

    16
  5. Bir derbentli olarak ,50 yıl önce bile bukadar elektrik kesintisi olmuyordu bıktık artık yazınız her şeyi anlatmış kaleminize sağlık.

    13

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER