Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnegöl’de çeşme ücreti! Kartla çalışıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Muratbey Mahallesi’nde, mahalle meydanındaki çeşmelerin kartlı sistemle çalıştırılmaya başlanması, köyde su doldurup satan kişilere karşı alınan bir önlem olarak dikkat çekiyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı

KARTLI SİSTEM

Bu sistemle, sadece köy sakinlerinin su alabilmesi hedefleniyor. Şehir dışından gelen kişilere ise muhtarlık tarafından kart veriliyor. Bu uygulama, köyde suyun gereksiz yere dışarıya taşınmasını engellemek amacı taşıyor. Mahalle sakinleri, sosyal medyada kartlı sistemin yanlış anlaşıldığını ve bu nedenle köy hakkında olumsuz yorumlar yapıldığını belirterek, durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. Su kaynaklarının az olması nedeniyle, kartlı sistemin köyde suyun düzenli şekilde yönetilmesine yardımcı olduğunu belirten Muhtar Murat Balcıelmas, bu uygulamanın, suyun kontrolsüz şekilde dışarıya aktarılmasını önlemeyi amaçladığını vurguladı. Ayrıca, köyde sosyal medyada yayımlanan yanlış bilgilere karşı yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

SU KAYNAKLARINI KORUMAK İÇİN

Muratbey Gürcü Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Özgür Gürbüz de, köylülerin suyun bakımını üstlendiğini ve suyun ücretsiz olarak sunulduğunu, ancak sosyal medyada yanlış bilgi yayılmasına karşı tepkili olduklarını ifade etti. Gürbüz, köyün su kaynaklarının korunması adına alınan bu önlemin önemli olduğunu ve köyün bu konuda hassasiyet gösterdiğini belirtti. Bu durum, köydeki su yönetimiyle ilgili yerel halkın ve yöneticilerin yaşadığı zorlukları ve teknolojik çözümlerle bu sorunlara yaklaşımını gözler önüne seriyor.