Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dereden zehir akıyor Muhtar isyan etti: Yetkililere ulaşamıyoruz

İzmit Körfezine akan Kumla Deresi sabah saatlerinden itibaren siyah renkte akmaya başladı. Deredeki canlıların zehirlendiğini ifade eden Atatürk Mahallesi Muhtarı Selçuk Marul, yetkililere ulaşamadıklarını ifade etti.

İzmit Körfezine akan Kumla

İzmit’in en büyük derelerinden biri olan ve Kocaeli Fuarının hemen arkasından İzmit Körfezine dökülen Kumla Deresi, gözle görülür biçimde kirlendi, rengi siyahlaştı. Kumla Deresindeki kirlilik, sonrası derede bulunan canlıların öldüğü ifade edildi. Üzerinin siyah lekelerle kaplanan ve kötü bir görüntü oluşturan derede balık ölülerine rastlanmaya başlandı.

“YETKİLİLERE ULAŞAMIYORUZ”

Derede meydana gelen kirliliğe neyin sebebiyet verdiği henüz bilinmezken deredeki balıkların ise bu kirlilik nedeniyle öldüğü ifade ediliyor. Derenin görüntülerini paylaşan İzmit Alikahya Atatürk Mahallesi Muhtarı Selçuk Marul yetkililere ulaşamadıklarını ifade etti. Stadyum bağlantı yolu kenarındaki olay yerinden seslenen Muhtar Marul dereden zehir aktığını ifade etti.

“BİR GECEDE NE HALE GETİRDİLER”

Muhtar Selçuk Marul konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Dün deremiz pırıl pırıl akıyordu. Derede yüzen balıklar gözüküyordu. Bir sürü ördek yavrusu ve ördek vardı. Bir bakın Allah aşkına. Bir gecede ne hale getirdiler. Sabah yüzlerce balık ölüsü vardı akıntı ile birlikte gittiler. Yabani ördek vardı, zor yüzüyor. Ne kurbağa, ne yılan, ne ördek ne de yavrusu kalmış. Bir gecede telef olmuş hepsi.
“ilgilenecek gibi değiller”
Yetkilileri aradık ve ulaşamadık. Ne ilçe ne de valilik kimseye ulaşamadık. İlgilenecek gibi değiller, ilgilenmek de istemediler galiba. Derede olduğu gibi zehir akıyor. Kurbağa, yılan dahi kalmamış. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. Henüz bir dönüş olmadı” ifadelerini kullandı.