Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meclis çoğunluğu da yetmedi! TÜGVA yurdu mahkemeye takıldı

AK Parti döneminde TÜGVA Vakfı’na 25 yıllığına tahsis edilen öğrenci yurdu protokolünün iptali ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı. Mahkeme kararı sonuçlanana kadar yurt TÜGVA Vakfında kalmaya devam edecek.

AK Parti döneminde TÜGVA

İzmit Belediyesinin nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AK Parti yönetimi tarafından TÜGVA’ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptal edilmesine karar verilmişti. İlk döneminde meclis çoğunluğu olmadığı için protokol iptali kararı alamayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ikinci döneminde meclis çoğunluğu ile birlikte protokol iptal kararı almıştı. Kararın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen yurt hala belediye yönetimine geçmedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALINDI

Yurtta kalan öğrencilerin haklarının korunacağı sözü veren İzmit Belediyesi, kısa süre içerisinde TÜGVA yönetimi tarafından yurdun boşaltılmasını istemişti. Kaymakamlık tarafından yurdun boşaltılması için verilen süre zarfından vakıf, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yurdun boşaltılma kararına karşın yürütmeyi durdurma kararı aldıran vakıf, protokol iptali kararı için de başka bir dava açtı.

KARŞILIKLI DAVALAR

Süreç ile ilgili Nokta Gazetesine konuşan TÜGVA Kocaeli İl Başkanı Mustafa Salın, “Kaymakamlık tarafından tanınan süre vardı. O süreç içerisinde yürütmeyi durdurma kararı alındı. Şuan mahkeme kararı ile yürütme kararı durduruldu. Yurt vakıf tarafından kullanılmaya devam ediyor. Bizim tarafımızdan açılmış iki dava var. Bunlardan birisi yurdun boşaltılması ile ilgili. O konu ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı. Belediye de karşı dava açtı. Bir başka açtığımız dava ise protokolün iptaline yönelik. Onda dava süreci devam ediyor. Bu süreçte iletişim kaymakamlık üzerinden kuruluyor” ifadelerini kullandı.