Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Peru’dan gündem yaratacak karar! Venezuela’nın diplomatlarını ülkeden çıkarma kararı aldı

Peru Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’nın ülkedeki diplomatik temsilcilerini 72 saat içinde Peru’yu terk etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Peru Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'nın

SEBEP OLARAK VENEZUELA’NIN ALDIĞI KARARLAR GÖSTERİLDİ

Bakanlık, bu kararın gerekçesi olarak Venezuela’nın aldığı ciddi ve keyfi kararları gösterdi. Açıklamada, diplomatik ilişkilerin gerilmesinin nedeninin, Venezuela’nın iç politikasındaki gelişmelerle ilgili olduğu belirtildi. Venezuela’nın Seçim Konseyi tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre, Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçimlerini yüzde 51,20 oy oranıyla üçüncü kez kazandı. Ancak, seçim sonuçları hem iç hem de uluslararası düzeyde geniş bir tartışmaya yol açtı. Venezuela muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez, seçim sonuçlarını reddettiklerini ve sonuçların hileli olduğunu iddia etti.

TEPKİLERE YOL AÇABİLİR

Peru’nun bu adımı, iki ülke arasındaki diplomatik gerilimlerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Venezuela’nın aldığı kararların uluslararası ilişkilerde nasıl bir etki yaratacağı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelecekte nasıl şekilleneceği merak konusu. Uluslararası toplum, bu gelişmeleri yakından izlerken, iki ülke arasındaki diplomatik gerilimin daha da tırmanıp tırmanmayacağı konusunda endişeler devam ediyor.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meksika'nın Pasifik kıyısındaki güney eyaletlerinde
Sıradaki Haber Meksika’nın güneyinde kasırga alarmı! ‘Kategori 3’seviyesi