Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Paris’te giydiğimiz kıyafetimiz ne kadar MİLLİ?

2024 Paris Olimpiyatları açılış töreninde millilerimizin giydiği kıyafet hiçbir şekilde yeni bir şey ortaya koymak için kabul edilecek durum değil.
Bu kıyafette Ülkemizi yansıtır bir tek şey göremedim.
Millîlerimizin kıyafetine bakınca sanırsın ki, sporcularımız yataktan kalkmış üzerlerine robdöşambrlarını giymişler!
Yahu arkadaşlar, tamam anladık kıyafetleri yaptırdığınız firma Vakko, bu firmanın ününe, marka değerine bir şey demiyorum, hatta bu firmaya ödediğiniz milyonlara da diyecek lafım yok. Ancak bu firmanın Milli takımımıza reva gördüğü kıyafet böyle olmamalıydı.
Madem ki büyük ve önemli bir organizasyon için Milli takıma kıyafet yaptıracaksınız, olimpiyatlardan 6 ay önce bazı firmaları çağırırsınız ve onlara dersiniz ki, Türkiye’ye, Türk milletine yakışır bir kıyafet tasarlayın ve birer adet numune getirin.
Biz de ülkemizin değerlerini en iyi şekilde yansıtan kıyafetleri kim tasarlamış ise onunla alım sözleşmesi yapılabilirdi.
Hiç olmadı, bu konuda yarışma bile düzenleyebilirdiniz.
Hoş kime ne söyleyeceksin ki, Milli ve yerlilikte mangalda kül bırakmayanlar iş icraat olduğunda “Biz yaptık oldu” kafasındalar.

TAHA AKGÜL

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Atıcılıkta gümüş, takım erkek okçulukta bronz madalyamız var. Okçulukta milimle finali kaçırdık ve penaltı diye tabir edeceğimiz atışlarda Fransa ile bizim 27’şer puanımız olsa da merkeze daha yakın ok atan Fransızlar finale kaldı. Biz ise Çin’i üçüncülük maçında devirdik ve açıkçası bronz madalyaya üzüldük.
Olimpiyatlar 300 bin kişinin katıldığı açılış töreniyle başladı. Aman Allah’ın o ne berbat bir açılıştı! İzlerken utandım. Neymiş Özgürlükler Ülkesi” Böyle özgürlük olmaz olsun!
Olimpiyatlarda toplam 10,500 sporcu 35 yarışma tesisinde mücadele edecek. Bu isimlerden birisi de Taha Akgül olacak. Serbest güreş kategorisinde 9 Ağustos 2024 Cuma günü saat 12.00’de Champ de Mars Arena’da son 16 turunda kol bağlayacak. Aynı gün saat 19.15’te yarı finalde mücadelesi olacak. Başarıyla sonuçlanması durumunda, 10 Ağustos’ta saat 20.30’da altın madalya için finalde rakibiyle karşılaşacak inşallah.
Taha Akgül için olimpiyatlar şu açıdan önemli. Eşiyle bebek heyecanı yaşıyor. Başta onlar için ülkemize altın madalya ile dönmeyi hedefliyor. Bizler de Taha’nın bu tarihi anlarını heyecanla takip edeceğiz.
Tüm sporcularımıza sonsuz başarı diliyorum. Yolları açık olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER