Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eli cebinde madalya kazandı: Övgü üstüne övgü aldı!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan sporcularımızdan Yusuf Dikeç, dünya gündeminde kendine büyük bir yer edindi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda

İlk kez 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde bir ilke imza atan Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalyanın sahibi oldu. Ülkesine gümüş madalya kazandıran milli sporcularımız Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın yarışırkenki rahatlığı, bütün dünyada yankı uyandırdı.

ELİ CEBİNDE MADALYA KAZANDI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Türk spor tarihine adlarını yazdırdı. Elemelerde 582 puanla birinci olan e aynı zamanda olimpiyat sıralama rekorunu da egale eden milli sporcularımız, finalde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı son atışlar sonucu 16-14 kaybeden ve olimpiyat ikincisi olan milliler, Türk sporu adına bir ilki gerçekleştirdi.

Milli atıcımız Yusuf Dikeç, üst üste 5. kez olimpiyatlarda mücadele etti. Daha önce katıldığı 4 olimpiyatta madalya sahibi olamayan Dikeç, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda amacına ulaştı. Dikeç’in rakibinin aksine sahneye kulaklık ve gözlük takmadan çıkıp tek eli cebinde atış yapması dikkatlerden kaçmadı.

TÜRK AMCA

Japonya, Yusuf Dikeç’i o kadar benimsedi ki kendisine lakap bile taktılar. Japonya’da ‘Türk Amca’ olarak tanınan Dikeç için tasarımlar yapıldı ve sosyal medya platformu X’te dünyanın en çok etkileşim alan paylaşımlarının başında yer aldı. ‘Ekipman’ kullanmadan gümüş madalyanın sahibi olan Dikeç, Japon basınında ‘Güçlü bir karakter’ olarak lanse edildi. Atış sırasında rahat tavırlarıyla herkesin dikkatini çeken Yusuf Dikeç, sosyal medyayı salladı.

ELON MUSK’TAN DA PAYLAŞIM GELDİ

Diğer sporculardan farklı olarak atışlarını kulaklık takmadan, tek eli cebinde şeklinde yapan Dikeç, herkesin ilgisini çekti. Özellikle sosyal medyada güzel sözlerle övülen Yusuf Dikeç’e bir övgü de Elon Musk’tan geldi. Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Nice” ifadesini kullandı.

TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, milli sporcumuz Yusuf Dikeç hakkında bir paylaşımda bulundu. İbrahim Karagül, ‘Dünyanın en havalı adamı’ adlı paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın en havalı adamı…  Japonya’dan ABD’ye herkes onu konuşuyor. Madalya ne ki.. Çok şey anlatıyor. Dünya da işte o “çok şey”i görmüş! Helal olsun. Maraşlı Yusuf Dikeç. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş.”

DİKEÇ’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Adından sıkça söz edilmesinin ardından milli sporcumuz Yusuf Dikeç’ten açıklama geldi. Dikeç, ”Özel ekipmanlara ihtiyaç duymadım. Ben doğalım, natürel bir atıcıyım.” ifadelerini kullandı.