Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyatları’nda çeyrek finale yükseldi! Busenaz Sürmeneli kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyatları’nda boks çeyrek finaline yükseldi.

Busenaz Sürmeneli, Paris 2024

Fransa’nın başkenti Paris’teki North Paris Arena’da kadınlar 66 kilo boks dalında son 16 turu tamamlandı. Bu turda, son olimpiyat şampiyonu ve milli boksör Busenaz Sürmeneli, Polonyalı rakibi Aneta Rygielska’yı 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

KRİTİK MAÇ

Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki çeyrek final mücadelesinde 3 Ağustos Cumartesi günü Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng ile ringe çıkacak. Bu karşılaşma, milli boksörümüzün olimpiyat madalyası yolundaki en kritik adımlardan biri olacak.

BUSENAZ SÜRMENELİ KİMDİR?

Busenaz Sürmeneli, 26 Mayıs 1998’de Bursa’da doğdu ve Trabzonlu bir aileden gelmektedir. İkiz kız kardeşi Tuğçenaz ile birlikte büyüyen Sürmeneli, boks kariyerinde elde ettiği başarılarla adından söz ettirmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde milli sporcu olarak mücadele eden Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda velter sıklet finalinde Çinli rakibi Gu Hong’u 3-0 mağlup ederek Türkiye’nin olimpiyatlarda boks branşında kazandığı ilk altın madalyayı elde etti. 2019 Dünya Boks Şampiyonası’nda, 66 kiloda finalde Çinli Yang Liu’yu yenerek altın madalya kazandı. Ayrıca, 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda birincilik kürsüsüne çıktı ve turnuvanın en iyi boksörü seçildi. 2023 yılında Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nü kazanan Sürmeneli, 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda da altın madalya kazandı ve Fenerbahçe’ye transferi açıklandı. Başarıları, onu boks dünyasında önemli bir isim haline getirmiştir.