Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Olimpiyatların konuşulan ismi Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan için para ödülü belli oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sporcularımız çeşitli branşlarda madalya mücadelesi veriyor ve bu süreçte kazançlar da büyük ilgi çekiyor. Olimpiyatlarda ülkemize madalya kazandıran sporcuların alacakları para ödülleri, yönetmelik doğrultusunda belirlenmiştir.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda

Türkiye’de olimpiyat madalyası kazanan sporculara verilen ödüller, cumhuriyet altını üzerinden hesaplanmaktadır. Yönetmeliğe göre, altın madalya kazanan sporcular 1000 cumhuriyet altını, gümüş madalya kazananlar 600 cumhuriyet altını ve bronz madalya kazananlar ise 300 cumhuriyet altını ile ödüllendirilmektedir.

PARA ÖDÜLÜ BELLİ OLDU

Paris 2024 Olimpiyatları’nda, 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç 600’er cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek. Ayrıca, okçulukta klasik yay erkek takımımız, Paris’te tarihte ilk kez bronz madalya kazanmıştı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış bu başarıları nedeniyle 300’er cumhuriyet altını alacak. Gümüş madalya kazanan sporcular, yaklaşık 10.2 milyon lira (291 bin euro) ödül alırken, bronz madalya sahipleri ise yaklaşık 5.1 milyon lira (145 bin euro) kazanacak. Bu ödüller, sporcuların başarılı performanslarının yanı sıra ülkemizin olimpiyat başarısını da ödüllendiren önemli bir teşvik niteliği taşıyor.