Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir? Kaç Yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni dönem kabine üyelerini kamuoyuna tanıttı. Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek’in hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? Kaç yaşında? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabine listesi duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yerine bir dönem Ekonomi Bakanlığı görevini üstelenen Mehmet Şimşek getirildi.  Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan gelişmenin ardından milyonlarca vatandaş detayları öğrenmeye koyuldu. Arama motorlarında Mehmet Şimşek’in hayatı ve nereli olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? Kaç yaşında? 

Mehmet Şimşek kimdir?

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 tarihinde Batman’ın (o yıllarda Mardin’in) Gercüş ilçesinin küçük bir köyü olan Arıca’da(Kefre) sekiz çocuklu ve geçimlik tarım yapan Kürt bir ailenin en küçük çocuğu olarak doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye’dir. Anne ve babası Türkçe bilmemektedir ve dört abisi, dört de ablası vardır. 5 yaşındayken annesi vefat etti.

Ablaları dönemin şartlarından dolayı eğitim alamamışlardı. İlkokulun ilk iki yılını köyünde okudu. Abisi Nazmi öğretmen olduğu için ilkokul eğitiminin geri kalanını onun öğretmenlik yaptığı Batman’da bitirdi ve Türkçe konuşmayı ilkokulda öğrendi. Ortaokul ve lise eğitimini Gercüş’te tamamladı.

Ardından üniversite eğitimini alabilmek için Ankara’ya gitti ve 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat bölümünden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. Etibank bursu ile yüksek lisans eğitimi için Birleşik Krallığa bağlı olan İngiltere’ye gitti.

Yüksek lisansını Exeter Üniversitesi’nde tamamladı. İngiltere’de bulunduğu dönemde babası öldü. Finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye’ye geri döndü.