Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü iş insanı hükümete savaş açtı!

İngiltere’de bıçaklı bir saldırganın 3 çocuğu öldürerek, çok sayıda kişiyi yaralamasının ardından aşırı sağcılar şehirlerde isyan başlattı.

İngiltere'de bıçaklı bir saldırganın

İngiltere’nin Southport kentinde 29 Temmuz’da 3 çocuğun ölümüne, 8’i çocuk 10 kişinin yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırının ardından başlayan aşırı sağcılar ülkeyi adeta savaş alanına çevirdi, Müslümanlar hedef alındı. İngiltere’nin pek çok şehrine sıçrayan isyanların ardından Elon Musk, sahibi olduğu X platformu üzerinden “iç savaş kaçınılmaz” açıklamasında bulundu.

HAKLI GEREKÇESİ YOK

Başbakanlık Sözcüsü, Musk’ın X hesabından, eylemcilerin polise havai fişek attığını gösteren videoya 4 Ağustos’ta yaptığı “İç savaş kaçınılmaz” yorumu ve diğer paylaşımlarının, “hiçbir haklı gerekçesi olmadığını” bildirdi. Öte yandan İngiltere’de aşırı sağcı isyanlar Londra’ya sıçradı. Eylemler ülke başkentinde de devam etti.

İNGİLTERE Mİ SOSYETLER BİRLİĞİ Mİ?

ngiltere hükümetinden sosyal medya platformlarının “dezenformasyonu körüklediği” yönündeki açıklamalarının ardından Elon Musk- Başbakan Starmer atışmasıyla başlayan tartışma, Amerikalı milyarderin gün boyunca X sosyal medya hesabından yaptığı ve İngiltere hükümetinin göçmenlere ilişkin tutumunu eleştiren paylaşımlarla devam etti. Konuya ilişkin bugün yaptığı paylaşımlardan birinde, sosyal medyada “saldırgan” yorumları gerekçe gösterilerek bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığı anların paylaşıldığı bir videoya yorum yapan Musk, “Burası İngiltere mi, Sovyetler Birliği mi?” ifadesini kullandı.

“BUNLAR HALEN YAŞANIYOR MU?”

Bir tecavüzcünün 180 gün toplum hizmeti cezası aldığı, ırkçı ve göçmen karşıtı paylaşımlar yapanlara da haftalarca hapis cezası verildiği iddia edilen bir paylaşıma da önce “Bu doğru mu?” diye tepki gösteren Musk, aynı görüntüye yaptığı ikinci yorumda, “Burada neler oluyor?” sorusunu yöneltti. Musk daha sonra, Daily Mirror gazetesinin ilk sayfasındaki “Asyalı tacizci grubun, yöneticiler ırkçı tepkiler almaktan çekindiği için 16 yıl faaliyet gösterdiğine ilişkin bir habere de yorum yaparak, “Bunlar halen yaşanıyor mu?” paylaşımında bulundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında Ankara’ya taşınan İYİ
Sıradaki Haber Akşener’in yeni adresi ifşa oldu!