Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TikTok kapanacak mı? Açıklama geldi

BTK son dakika gelişmeleri ile TikTok kapanacak mı sorusu yanıt arıyor. Konu hakkında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman “Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor.” dedi.

BTK son dakika gelişmeleri
Sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelleri gündemde. İlk olarak 2 Ağustos tarihinde katalog suçlar kapsamında erişim engeli getirilen instagram olmuştu. Instagram’a getirilen erişim engeli sebebiyle sosyal medya kullanıcıları TikTok gibi alternatif platformlara yönelirken, konu hakkında bir iddia ortaya atıldı. Bu noktada TikTok kapatılacak iddiaları hakkında Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı açıklama yaptı. Peki, TikTok kapanacak mı? TikTok’a erişim engeli gelecek mi?

BTK SON DAKİKA HABERİ | TikTok kapanacak mı? Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı açıkladı! TikTok’a erişim engeli gelecek mi?
TİKTOK KAPANACAK MI?

Instagram’a getirilen erişim engeli sebebiyle sosyal medya kullanıcıları TikTok gibi alternatif platformlara yöneliyor. TikTok’un kapatıp kapatılmayacağı merak edilirken konuya ilişkin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman açıklamalarda bulundu.

NE OLDU? 

Instagram ve Roblox getirilen erişim yasaklarının ardından TikTok’ta ortaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün yapay zeka ile oluşturulan “sarılma videoları” tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, Atatürk’e olan sevgilerini ifade ettiklerini savunurken, diğerleri bu paylaşımları “saygısızlık” olarak nitelendirerek “bu rezaleti durdurun” çağrısında bulundu. Atatürk ile ilgili paylaşımların ardından bazı kullanıcılar Tiktok’a erişm engeli getirilmesi gerektiğini savundu. Sosyal medya platformy Tiktok’un Instagram ve Roblox aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı ise merak konusu oldu

BTK SON DAKİKA HABERİ | TikTok kapanacak mı? Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı açıkladı! TikTok’a erişim engeli gelecek mi?
 HÜSEYİN YAYMAN AÇIKLADI

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “TikTok meselesi, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Yapılan paylaşımlar o kadar tuhaf, o kadar gerçeklikten kopuk ki bunları onaylamak mümkün değil. TikTok’un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” dedi.

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Tik tok kapatılsın istagran açılsın tiktokyüzunden cok yuvalar yıkılmaya başlamıştı kadınlar evlerini bırakıp kaçan cok var yeter artık tiktoğu istemiyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti