Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Chari Hawkins’in Heptatlon Madalyası Umutları Yüksek Atlama Sırasında Yıkıldı

PARİS – Utah State’in eski atletizm yıldızı Chari Hawkins, heptatlonun yüksek atlama bölümünde üç denemesini de aynı yükseklikte yaptı ve puan alamadan ayrıldHawkins, 2011’den 2015’e kadar Utah State’e katıldı ve bir Aggie olarak düzinelerce ödül topladı. 33 yaşında Olimpiyatlara ilk kez katılan Hawkins, 2004’te James Parker’dan bu yana ilk USU Olimpiyatçısı oldu .

PARİS – Utah State'in

Heptatlon’daki atlama etkinlikleri genellikle Hawkins’in güçlü yanı olmuştur. Atma etkinliklerindeki son gelişmeler, onun Olimpiyatçı olma yolunda ilerlemesine yardımcı olan şeydi. Heptatlon yüksek atlamada çıta 1,56 metreden başlıyor ve her atlamada çıta 3 santimetre yükseltiliyor. Hawkins ilk beş denemesinin hepsinde bunu kolay gibi gösterdi. 1.71 metredeki altıncı denemede, bara zar zor çarptı. 1.71m işaretinde ikinci ve üçüncü denemeyi seçti ancak sonunda geçemedi. Son denemesi kesinlikle en yakın olanıydı. Barın tamamen dışındaydı ama bacaklarını biraz geç kaldırdı. Puanlarını almadığı ve üç denemeyi de aynı yükseklikte kullandığı için Hawkins puansız aldı. Hawkins için kesinlikle hayal kırıklığı yaratan bir sonuçtu. Bu yılın başlarında düzenlenen 2024 Dünya Atletizm Salon Şampiyonası’nda 1,76 m barını geçti ve dördüncü oldu.

OLİMPİK HEPTATLON NEDİR?

Heptatlon, iki güne yayılmış yedi etkinlikten oluşan genel bir atletizm etkinliğidir. Sprintlerden ve atlamalardan fırlatmaya kadar, sporcular her etkinlikte en yüksek toplam puanı alarak puan kazanırlar. Yarışmalar sırasıyla 100 metre engelli, yüksek atlama, gülle atma, 200 metre, uzun atlama, cirit atma ve 800 metre koşularından oluşuyor. 2024 Paris Olimpiyatları, 26   Temmuz Cuma’dan 11 Ağustos Pazar’a kadar gerçekleşecek. Paris Oyunları, 19 gün boyunca 329 etkinlikten oluşuyor ve 10.000’den fazla sporcunun katıldığı 754 yarışma ve tören içeriyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar Dizisi Yeni Sezon İlk Bölüm Hangi Kanalda? Bahar 17. Bölüm Hangi Canlı Yayın Linkinde?